0

Μετά από αίτημα που εστάλη από τον επίτιμο πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Νεμέας Αριστοτέλη Γ.  Καλλή στον Υπουργό Αμύνης κον Ευάγγ. Αποστολάκη σχετικά με την αναγνώριση της συμβολής του Νεμεάτη πολεμιστή του Ελληνοιταλικού πολέμου Χαράλαμπου Κουρελή 105 χρονών σήμερα, ο Υπουργός Αμύνης μετά από σύσκεψη με τα αρμόδια όργανα του Υπουργείου Αμύνης, συμφώνησε με την παρασημοφόρηση του κου Χαρ. Κουρελή αφού εξέτασε τα προσκομισθέντα στοιχεία από τον Α. Γ. Καλλή, αλλά και από άλλα αντίστοιχα που έχει στην διάθεσή του το Υπουργείο Αμύνης. Η παρασημοφόρηση απεφασίσθη να γίνει στο Υπουργείο Αμύνης από τον ίδιο τον Υπουργό, αλλά λόγω δυσκολιών μετακίνησης του κου Χ. Κουρελή, συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί αυτή από κλιμάκιο στρατιωτικών εκπροσώπων του Υπουργού στο Δημαρχείο Νεμέας, παρόντων των τοπικών αρχών. Η ακριβής ημερομηνία θα καθοριστεί το προσεχές διάστημα, εντός του Απριλίου.

Παραθέτουμε την αλληλογραφία του κου Α. Γ. Καλλή και του Υπουργού Εθνικής Αμύνης κου Ε. Αποστολάκη.

Νεμέα 6 Φεβρουαρίου 2019
Προς
Τον Υπουργό Αμύνης κον Ευάγγελο Αποστολάκη
Θέμα: Πρόταση για να τιμηθεί ο τελευταίος Νεμέατης πολεμιστής του 1940,
Χαράλαμπος Κουρελής 105 χρόνων, από το Υπουργείο Αμύνη

Κύριε Υπουργέ
Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας για θέματα που αφορούν την Ελληνική ιστορία, δράττομαι της ευκαιρίας να σας ενημερώσω πως στη Νεμέα σήμερα (6-2-2019), ζει ο τελευταίος πολεμιστής του ένδοξου έπους του 1940, κος Χαράλαμπος Κουρελής, βετεράνος του Ελληνοιταλικού πολέμου με το 6ο Σύνταγμα Κορίνθου, που γεννήθηκε στις 2 Μαΐου του 1914 και είναι σήμερα 105 χρονών.
Πολέμησε με αυταπάρνηση διακρινόμενος στην πρώτη γραμμή πυρός, και η «αγνωμονούσα πατρίς» δίνει σ’ αυτόν τον ήρωα, σύνταξη 335 ευρώ.
Δεν παραπονέθηκε ποτέ γι’ αυτό, γιατί ουδέποτε συνέδεσε την προσφορά του στην πατρίδα με απολαβές και αξιώματα, ούτε βεβαίως αυτό αποτελεί το θέμα της παρούσης επιστολής μου.
Ο ήρωας αυτός συνεχίζει να δίνει την μάχη του για την Πατρίδα, την Δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα ακόμη και σήμερα με τον δικό του τρόπο, μέσα απ’ τον λόγο και τον τρόπο ζωής του, με περηφάνια και αξιοπρέπεια.
Κύριε Αποστολάκη, ο λόγος της επιστολής μου δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια πρόταση προς το Υπουργείο σας, ώστε να τιμηθεί αυτός ο ήρωας με το αναμνηστικό μετάλλιο του Ελληνοιταλικού Πολέμου και την αντίστοιχη βεβαίωση συμμετοχής του στην μεγάλη αυτή στιγμή του έθνους μας, ώστε αυτό να αποτελέσει ένα ακόμη τεκμήριο υπερηφάνειας για την οικογένειά του αλλά και για τον Δήμο της Νεμέας με την ιστορία των 3.000 χρόνων.
Θέλω να πιστεύω πως θα είναι το ελάχιστο σε κάποιον που έδωσε και συνεχίζει να δίνει τα μέγιστα στην ελληνική πολιτεία ως μια προσωπικότητα αναγνωρισμένου ήθους, κύρους και αξίας.
Κύριε Υπουργέ, παραφράζοντας τον Ο. Ελύτη ως υστερόγραφο σας στέλνω ένα τελευταίο μήνυμα που θα μπορούσε να είναι και μία κραυγή αγωνίας, σε μια εποχή αμφισβήτησης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων από τους άσπονδους «φίλους» μας, σε μια εποχή που ο φασισμός, ο ναζισμός και ο ρατσισμός επανακάμπτουν ως καρκινώματα σε μια Ευρώπη που έχει χάσει τον δημοκρατικό της προσανατολισμό, σε μια εποχή όπου οι ιδέες, οι αξίες και οι άνθρωποι θυσιάζονται στον βωμό των αριθμών του διεθνούς τραπεζικού συστήματος, σε μια εποχή που θέλει «αρετήν και τόλμη η ελευθερία».
Κύριε Υπουργέ «Μη παρακαλώ σας μη λησμονάτε τον τελευταίο αυτόν ήρωα μιας μικρής πόλης με ιστορία αιώνων». 
Αναμένοντας την απάντησή σας. Μετά τιμής
Αριστοτέλης Γ. Καλλής
Επ. Πρ. Εμπορικού Συλλόγου Νεμέας
Υ.Γ.1.: Κύριε Υπουργέ, δέστε την όλη διαδικασία ως μια πράξη απονομής δικαιοσύνης μετά από 78 χρόνια.
Υ.Γ.2.:Σας προτρέπω επίσης να δείτε ένα μικρό αφιέρωμα στο πρόσωπό του, στην εξής διεύθυνση Nemeahistory.bloqspot.com με τίτλο: ο τελευταίος Νεμεάτης πολεμιστής ήρωας του Ελληνοιταλικού πολέμου του 1940»

 

1Η Απάντηση από τον Υπουργό Αμύνη

 

2η Απάντηση από το Υπουργείο Αμύνης 
22 Μαρτίου 2018
Κύριε Αριστοτέλη Καλλή, σε συνέχεια της επιστολής σας, στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ Ευάγγελο Αποστολάκη, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι, έχει δρομολογηθεί η απονομή του μεταλλίου περιόδου 40 – 41, καθώς και του αντίστοιχου αναμνηστικού διπλώματος, στον κ Χαράλαμπο Κουρελή, Βετεράνο του Ελληνοϊταλικού πολέμου, ως ένδειξη τιμής για την τεράστια προσφορά του, σε μια από τις σημαντικότερες στιγμές του έθνους μας. Η απονομή θα γίνει μετά την ολοκλήρωση της απόφασης.
Πλωτάρχης (Ε) Μιχαήλ Μαρινάκης ΠΝ
ΣΓ / Τμηματάρχης Εθιμοτυπίας ΥΕΘΑ

πηγή: korinthostv

You may also like

Comments

Leave a reply