0

Μετά από ίσως την πιο παράξενη χρονιά στη συλλογική μας ζωή,άνθρωποι σε όλο τον κόσμο γιόρτασαν την Πρωτοχρονιά,ελπίζοντας ότι το 2021 θα επαναφέρει κάποια “κανονικότητα” στη ζωή μας.

Παρακολουθήσαμε τους εορτασμούς,ξεκινώντας από πυροτεχνήματα στη Νέα Ζηλανδία,προτού κατευθυνθούμε προς τους ωκεάνους γείτονές τους,την Αυστραλία, όπου το Σίδνεϊ Χάρμπορ φωτίστηκε!Από εκεί στην Ασία,τον Κόλπο και τελικά την Ευρώπη.

Ευτυχισμένο το νέο έτος!

Νέα Ζηλανδία

Η Νέα Ζηλανδία ήταν μια από τις πρώτες χώρες που υποδέχτηκε το 2021 με μια παράσταση που χρησιμοποίησε 500 κιλά πυροτεχνήματα!Οι εορτασμοί στο νησιωτικό έθνος θα μοιάζουν πιο στενά με την κανονικότητα των ετών που έχουν περάσει από ό,τι στα περισσότερα άλλα μέρη,καθώς η χώρα είναι επί του παρόντος απαλλαγμένη από επιβεβαιωμένες περιπτώσεις COVID-19.

Πρόσφατα επανεκλεγεί η κυβέρνηση της πρωθυπουργού Jacinda Ardern που εισήγαγε μια αυστηρή πολιτική καραντίνας για όσους εισέρχονται στη χώρα για να προσπαθήσουν να αποφύγουν τυχόν νέες περιπτώσεις ιών που εισέρχονται στη Νέα Ζηλανδία.

Αυστραλία

Το Σίδνεϋ ήταν το επόμενο στη σειρά για τις εορταστικές εκδηλώσεις για το νέο έτος και η επίδειξη πυροτεχνημάτων πάνω από το λιμάνι της πόλης,το οποίο είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο ότι αξίζει καναείς να το παρακολουθήσει,δεν απογοήτευσε.

Πυραύλοι φωτός εκτοξεύτηκαν από τα διάσημα πανιά της Όπερας και σιντριβάνια από σπινθήρες στο χρώμα του ουράνιου τόξου,φωτίζουν τον ουρανό πάνω από το νερό.Δεν υπήρχαν όμως οι σκηνές των γλεντζέδων που αγκαλιάστηκαν όπως είδαμε στο Ώκλαντ καθώς η επίδειξη πυροτεχνημάτων για το νέο έτος του Σίδνεϊ ήταν χωρίς πλήθος.

Ένα νέο ξέσπασμα του COVID-19 έχει αναγκάσει τους 1 εκατομμύριο κατοίκους του Σίδνεϊ που συνήθως γεμίζουν την περιοχή γύρω από το λιμάνι να αναγκάζονται να παρακολουθήσουν το θέαμα στην τηλεόραση.

Ταϊβάν

Ακολουθώντας από την Ωκεανία,η Ταϊβάν ήταν μια από τις πρώτες χώρες της Ασίας που υποδέχτηκε το 2021 και η χώρα το καλωσόρισε με ένα φανταστικό σόου πυροτεχνημάτων στην Ταϊπέι με θέμα «αγάπη».Συνολικά,16.000 πυροτεχνήματα χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της επίδειξης των πέντε λεπτών,στην οποία συμμετείχαν κόκκινες και μπλε καρδιές για να αποτίσουν φόρο τιμής στο ιατρικό προσωπικό σε όλο τον κόσμο για τις προσπάθειές τους στην καταπολέμηση του COVID-19.

Ταϊλάνδη

Περισσότερα από 25.000 πυροτεχνήματα ανάβουν τον ουρανό πάνω από την πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης Μπανγκόκ,καθώς το ρολόι χτύπησε μεσάνυχτα,πυροδοτήθηκαν από βάρκες στον ποταμό Chao Phraya που περνάει μέσα από την πόλη.

Η εκδήλωση είχε ως κεντρικό θέμα ζωντανή μουσική από τη Φιλαρμονική της Ταϊλάνδης και συγχρονίστηκε με μηνύματα ελπίδας σε μια τεράστια ψηφιακή οθόνη.Το θέμα της εκδήλωσηςήταν η αισιοδοξία για το μέλλον,για την Ταϊλάνδη και τον ευρύτερο κόσμο.

Όπως και με το Σίδνεϊ,όλες οι μαζικές συγκεντρώσεις στην Ταϊλάνδη έχουν απαγορευτεί,συμπεριλαμβανομένων των πάρτι αντίστροφης μέτρησης της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς,με εξαίρεση τη φετινή έκθεση πυροτεχνημάτων.

Ντουμπάι

Μασκοφόρα πλήθη συγκεντρώθηκαν κατά μήκος της παραλίας Jumeirah και γύρω από το κέντρο του Ντουμπάι για να παρακολουθήσουν τα πυροτεχνήματα να εμφανίζουν το πιο διάσημο ορόσημο του εμιράτου,το Burj Khalifa το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο.Τα πυροτεχνήματα πυροδοτήθηκαν από το πλάι και γύρισαν γύρω από τον ουρανοξύστη καθώς μια μικρή παράσταση φωτίζει το ίδιο το κτίριο.

Καθώς το ρολόι έδειξε μεσάνυχτα στη Μέση Ανατολή,ο Μπουρτζ Χαλίφα είχε δείξει τις σημαίες των χωρών που γιορτάζουν το νέο έτος πριν από τα ΗΑΕ,συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας και του Πακιστάν.

Στα έξι εμιράτα,33 εκθέσεις πυροτεχνημάτων πραγματοποιούνται για να σηματοδοτήσουν την άφιξη του 2021,συμπεριλαμβανομένων στην προκυμαία Al Majaz και 8.500 κιλά πυροτεχνημάτων που φωτίζουν τον Ras Al Khaimah.

Μόσχα

Λόγω του μεγάλου μεγέθους της που χωρίζεται σε 11 ζώνες ώρας,εκατομμύρια στη Ρωσία είχαν ήδη γιορτάσει την Πρωτοχρονιά τη στιγμή που το ρολόι χτύπησε μεσάνυχτα σε μια ομιχλώδη Μόσχα.

Μεγάλο μέρος της εκδήλωσης επισκιάστηκε από πυκνή συννεφιά που υπήρχε πάνω από την Κόκκινη Πλατεία της πόλης,άδεια από κοινό  φέτος,εκτός από την ασφάλεια και τους τεχνικούς λόγω τοπικών περιορισμών πανδημίας.Η τεράστια κεντρική πλατεία,με τους τρούλους του εμβληματικού καθεδρικού ναού του Αγίου Βασιλείου και του Κρεμλίνο,είναι το παραδοσιακό επίκεντρο των εορτασμών της Πρωτοχρονιάς στη ρωσική πρωτεύουσα.

Και καθώς η Πρωτοχρονιά μετακόμισε στη Δυτική Ευρώπη,η Πύλη του Βρανδεμβούργου φωτίστηκε παρά τις απογορεύσεις των γιορτών στο Βερολίνο.Και πιο δυτικά,το Brexit συνέπεσε με τη Δυτική ηπειρωτική Πρωτοχρονιά.Στις 11 μ.μ. στο Λονδίνο (μεσάνυχτα CET), το Μπιγκ Μπεν χτύπησε για να σηματοδοτήσει το τέλος της μεταβατικής περιόδου.

You may also like

Comments

Leave a reply