Πανεύκολα μανταρινο-σοκολατάκια!

Share:

Λαχταριστά, πανεύκολα μανταρινο-σοκολατάκια, με 3 μόνο υλικά, πανεύκολα στη παρασκευή τους, υπέροχα στη γεύση τους. Μια απλή συνταγή για κεράσετε ή να απολαύσετε μόνοι σας τα τέλεια σοκολατάκια όπου ο υπέροχος συνδυασμός του μανταρινιού με τη σοκολάτα τα κάνει ακαταμάχητα! Δοκιμάστε τα!

Υλικά

100 – 150 γρ. κουβερτούρα με γύρω στο 50% κακάο
1/2 κουτ. γλυκού σπορέλαιο
5 – 6 μανταρίνια χωρίς κουκούτσια

Διαδικασία

Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα με το σπορέλαιο, ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε μια λεία και γυαλιστερή σος. Αποσύρουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει, αλλά όχι να πήξει.

Στο μεταξύ, ξεφλουδίζουμε τα μανταρίνια και τα χωρίζουμε σε φετούλες. Αφαιρούμε τυχόν άσπρες ίνες. Ρίχνουμε τις φετούλες μέσα στη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε απαλά με ένα πιρούνι ώστε να καλυφθούν καλά. Τις βγάζουμε με προσοχή να μην τις τρυπήσουμε και τις αφήνουμε πάνω σε λαδόκολλα να στεγνώσουν, για τουλάχιστον 1 ώρα. Καταναλώνουμε άμεσα τα μανταρινο-σοκολατάκια, μέσα σε 2 μέρες το πολύ.

πηγή: gastronomos

 

Share:

Leave a reply