«Πάμε Ταξίδι… » στο πρώτο και τελευταίο θεματικό πάρκο (εικονική επίσκεψη), το οποίο χτίστηκε υπό την επίβλεψη του Ουώλτ Ντίσνεϋ, η Disneyland στο Άναχαϊμ της Καλιφόρνιας.

Share:

Το Disneyland Park ή απλά Disneyland είναι το πρώτο από τα δύο θεματικά πάρκα, που κτίστηκαν στο Disneyland Resort, στο Άναχαϊμ, της Καλιφόρνια και το οποίο άνοιξε στις 17 Ιουλίου 1955. Είναι, επίσης, το πρώτο και τελευταίο θεματικό πάρκο, το οποίο χτίστηκε υπό την επίβλεψη του Ουώλτ Ντίσνεϋ. Ήταν η πρώτη ατραξιόν του χώρου, και του οποίου το όνομα άλλαξε σε Disneyland Park, για να ξεχωρίζει από τις επεκτάσεις του χώρο, τη δεκαετία του 1990.

  Η δυνατότητα να το επισκεφθούμε μόνο με ένα ΚΛΙΚ ΕΔΩ μας οδηγεί σε μια συναρπαστική εμπειρία …

Η ιδέα της Disneyland ήρθε στον Ουώλτ Ντίσνεϋ, μετά από επισκέψεις που έκανε σε παρόμοια πάρκα με τις κόρες του, κατά τη δεκαετία του 1930 και του 1940. Αρχικά, σκέφτηκε να φτιάξει ένα πάρκο, ως τουριστική ατραξιόν, στα studios της εταιρείας στο Μπέρμπανκ, αλλά η σκέψη του δεν υλοποιήθηκε λόγω ελλιπούς χώρου, για ένα τέτοιο εγχείρημα.

Αργότερα, προσέλαβε βοηθούς για αυτό το εγχείρημα και το 1953, αγόρασε την έκταση στο Άναχαϊμ. Οι εργασίες ξεκίνησαν το 1954, ενώ στις 17 Ιουλίου του 1955, πρωτοπαρουσιάστηκε το έργο. Από τη στιγμή που άνοιξε, έχουν γίνει πολλές επεκτάσεις ενώ έχουν προστεθεί και διάφορες θεματικές ενότητες όπως το New Orleans Square, το 1966, το Critter Country, το 1972 και το Mickey’s Toontown το 1993. Η Disneyland είναι το θεματικό πάρκο με τις περισσότερες επισκέψεις παγκοσμίως, καθώς το έχουν επισκεφτεί από τη στιγμή που άνοιξε πάνω από 650 εκατομμύρια άνθρωποι. Σύμφωνα με τη αναφορά της Disney, τον Μάρτιο του 2005, στο πάρκο υπάρχουν 65.700 υπάλληλοι.


Share:

Leave a reply