Ο Λευτέρης Πετρούνιας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Μελβούρνης πέτυχε την πρώτη νίκη με σκορ 15.066, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο και κέρδισε την πρώτη μάχη, στον “πόλεμο” για το εισιτήριο των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, απομένουν άλλες δυο.

Share:

O Λευτέρης ως άλλος ‘Ράμπο’ της ενόργανης γυμναστικής κατάφερε να πετύχει την πρώτη νίκη με σκόρ 15,066, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο και βάζοντας μπρος για δυο ακόμα κρίσιμες αναμετρήσεις σε Μπακού (12-15 Μαρτιου) και Ντόχα (18-21 Μαρτίου), όπου η νίκη με ένα σκορ κοντά στο 15,200 θα του δώσει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. 

 

Το εξωαγωνιστικό ‘παράθυρο’

Ο Πετρούνιας με αυτή την επίδοση έβαλε 30 βαθμούς στο σακούλι του, δείχνοντας ότι βαδίζει στον δικό του, αυστηρά προσωπικό δρόμο, δείχνοντας πως δεν λαμβάνει κατά νου την απουσία του μεγάλου του αντιπάλου, Γιανγκ Λιου από το πρωτάθλημα της Μελβούρνης, ο οποίος μαζί με 11 αθλητές της Κίνας δέχθηκε απαγόρευση εισόδου στην Αυστραλία, λόγω κορωνοϊού. Όπως διαβάζουμε στο κείμενο της Μαρίας Καούκη, είναι αρκετά πιθανό αυτή η απουσία του Γιανγκ Λιου, να αναγκάσει την κινεζική ομοσπονδία να διαφοροποιήσει τις επιλογές της ως προς το ποιοι αθλητές θα σταλούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, επιλέγοντας πιο ‘έτοιμους’ αθλητές και όχι τον βασικό αντίπαλο του Πετρούνια. Μια τέτοια εξέλιξη, θα μπορούσε να δώσει την πρόκριση στον Λευτέρη Πετρούνια για το αγώνισμα των κρίκων, ως επιλαχόντα – αν και εφόσον δεν έχει καταφέρει να υποσκελίσει τον Λιου.  Ο νεαρός αθλητής από την Μάνη όμως, με την σημερινή του επίδοση απέδειξε ότι δεν τον ενδιαφέρουν τέτοια σενάρια και κοιτάζει προς μόνο μια κορυφή. αυτή του χρυσού μεταλλίου της Ολυμπιάδα του Τόκιο.

πηγή: contra

Share: