“Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ” του Φράνκο Τζεφιρέλι και ο Έλληνας ηθοποιός Γιώργος Βογιατζής, ο οποίος υποδύθηκε τον «Ιωσήφ».

Share:

Μια σειρά που έχει σημαδέψει τα παιδικά και εφηβικά μας χρόνια, αφού από το 1977 που ήταν η πρώτη προβολή, μέχρι και σήμερα, εξακολουθεί να προκαλεί δέος στους τηλεθεατές, οι οποίοι κάθε χρόνο τέτοια εποχή την παρακολουθούν φανατικά. Είναι η τηλεοπτική σειρά που έχει ταυτιστεί με το Πάσχα, επί δεκαετίες κλασική αναφορά στην τηλεόραση, ένα ογκώδες και ολοκληρωμένο έργο που όσα χρόνια κι αν περάσουν θα καθηλώνει το τηλεοπτικό κοινό, γιατί είναι από τις λίγες παραγωγές που αναπαριστούν τα γεγονότα με απόλυτο σεβασμό και κατάφερε να δραματοποιήσει επακριβώς, την ιστορία του Θεανθρώπου όπως αυτή εξιστορείται μέσα από τις Γραφές.

Επιβλητική μουσική, εξαιρετική φωτογραφία και σκηνοθεσία και ερμηνείες που στιγμάτισαν τόσο τους ίδιους τους ηθοποιούς, όσο και τους ρόλους που υποδύονταν. Το καστ αποτελείτο από εξαιρετικούς ηθοποιούς, από αυτό το εντυπωσιακό καστ, ωστόσο, δεν έλειπε και η ελληνική συμμετοχή:

Ο Γιώργος Βογιατζής στον ρόλο του Ιωσήφ.

Ο Ρόμπερτ Πάουελ ως Χριστός, με τα χαρακτηριστικά γαλάζια μάτια και την ήρεμη φωνή, η πανέμορφη Ολίβια Χάσεϊ στο ρόλο της Παναγίας και έναν γαλαξία αστέρων στο καστ της, μεταξύ των οποίων Κλαούντια Καρντινάλε, Σερ Λόρενς Ολίβιε, Κρίστοφερ Πλάμερ και Πίτερ Ουστίνοφ.

 

(video Youweekly Gr)

 

 

Share:

Leave a reply