Μπισκότα που είναι γνωστά…ως “πτι φουρ” των παιδικών μας χρόνων!

Share:

Μπισκότα γεμιστά με πραλίνα ή με ταχίνι!Ξυπνούν όμορφες μνήμες απο μυρωδιές και γεύσεις!

ΥΛΙΚΑ
για τα μπισκότα

βιτάμ λιωμένο 150 γρ.
ζάχαρη 250 γρ.
ηλιέλαιο 125 γρ.
2 αυγά
1 βανίλια
2 κουταλιές μέλι
ταχίνι 125 γρ.
αλεύρι 500 γρ.
1 πρέζα αλάτι
2 κ.γλ. baking powder
τριμμένα καρύδια

για την γέμιση

ταχίνι με κακάο
σοκολάτα
μαρμελάδα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Το πρώτο βήμα για την συνταγή είναι να αδειάσουμε σε ένα μπολ το λιωμένο βούτυρο,τη ζάχαρη και να τα ανακατέψουμε καλά με το μίξερ.Αφού αφρατέψουν,προσθέτουμε το ηλιέλαιο,και τα αυγά τα οποία καλό είναι να τα έχουμε χτυπήσει πρώτα.Συνεχίζουμε το ανακάτεμα.Αδειάζουμε τη βανιλίνη,τις 2 κουταλιές μέλι και το ταχίνι.Δεν σταματάμε το ανακάτεμα με το μίξερ.Σε ένα άλλο μπολ,ρίχνουμε το αλεύρι,την πρέζα από το αλάτι και το baking powder.Ανακατεύουμε αυτά τα υλικά με το αναδευτήρι.
Αδειάζουμε μέσω ενός κόσκινου το μίγμα με το αλεύρι στο μπολ με το ταχίνι και τα υπόλοιπα υλικά,ανακατεύουμε με το αναδευτήρι και κατόπιν ζυμώνουμε με τα χέρια μας έως ότου να έχουμε ένα ομοιόμορφο μίγμα.Παίρνουμε στα χέρια μας ποσότητα από το μίγμα και πλάθουμε σε μορφή και μέγεθος μικρού καρυδιού τα oποία πασπαλίζουμε στο μπολ με τα τριμμένα καρύδια στη μία τους πλευρά.Τα πιέζουμε ελαφρώς για να πάρουν σχήμα μπισκότου.
Βάζουμε τα μπισκότα σε μία λαμαρίνα ψησίματος στην οποία έχουμε βάλει λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 15 έως 20 λεπτά.Φτιάχνουμε τη γέμιση με το ταχίνι και το κακάο ανακατεύοντάς τα σε ένα μπολ.Μετά από το ψήσιμο,βγάζουμε τη λαμαρίνα από το φούρνο.Αφού κρυώσουν λίγο,παίρνουμε ένα μπισκότο και το αλείφουμε με το μαχαίρι στην κάτω πλευρά του με μία μικρή ποσότητα από ταχίνι και το κακάο.Κατόπιν,παίρνουμε ένα άλλο μπισκότο και το ενώνουμε με το πρώτο δημιουργώντας έτσι το πρώτο γεμιστό μπισκότο μας.Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα.Έτσι,ολοκληρώνεται η συνταγή μας για τα γεμιστά μπισκότα με ταχίνι.

πηγή: xrysessyntages

Share:

Leave a reply