0

18 Μαΐου Διεθνής Ημέρα Μουσείων

Μέσα στις ιδιαίτερες συνθήκες που δημιουργήθηκαν παγκοσμίως λόγω της πανδημίας, τα μουσεία κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν τα νέα δεδομένα και να επαναπροσδιορίσουν το ρόλο τους στις νέες προκλήσεις.

Για τη φετινή ημέρα το ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΟΥΣΕΙΩΝ – ICOM, όρισε ως θέμα «Το Μέλλον των Μουσείων. Αναστοχασμός και Επανεκκίνηση».

Τα σύγχρονα μουσεία είναι ζωντανοί οργανισμοί που εισφέρουν στη δημιουργία δεσμών ανάμεσα στους λαούς και αποτελούν τους θεματοφύλακες της ιστορίας τόπων και λαών. Λειτουργούν στο παρόν, προστατεύουν και προβάλλουν τα στοιχεία του παρελθόντος αποτελώντας συνδετικούς κρίκους ανάμεσα στις γενιές.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Αρχαίας Κορίνθου – Ancient Corinth Museum αποτελεί κόσμημα για την Κορινθία και την Ελλάδα. Μέσα από τα αντικείμενα που ήρθαν στο φως από διαφορετικές περιοχές της αρχαίας πόλης–κράτους, προβάλλεται το ιδιαίτερο πολιτισμικό στίγμα της Κορίνθου, τα επιτεύγματα των κατοίκων της και η ταυτότητα του τόπου μας διαποτισμένη από την ιστορία της πόλεως, που συνδέει το χθες με το σήμερα.

You may also like

Comments

Leave a reply