Με αυτά τα donuts θα ενθουσιαστούν μικροί και μεγάλοι, όλοι θα θέλουν να μάθουν το μυστικό της επιτυχίας.

Share:

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό donuts με γλάσο βανίλιας ή γέμιση κρέμας; Είναι ένας από τους πιο γλυκούς πειρασμούς που μπορείτε εύκολα να μαγειρέψετε στο σπίτι, χωρίς καν να χρησιμοποιήσετε μίξερ!

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

3 κούπες αλεύρι γ.ο.χ
2 κ.σ ζάχαρη
1 κούπα χλιαρό νερό
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 βανίλια
λάδι για το τηγάνισμα
ζάχαρη για το πασπάλισμα

ή για το γλάσο:

150γρ. ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
1κ.σ λιωμένο βούτυρο
λίγο χλιαρό νερό

Επί το έργον:

Σε μια λεκανίτσα ή ένα μεγάλο μπολ ρίξτε το αλεύρι, την ζάχαρη, τη μαγιά, τη βανίλια και σιγά σιγά το χλιαρό νερό. Ανακατέψτε με τα χέρια καλά, ώσπου να έχετε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Αφήστε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για 1 ώρα, σκεπασμένο με πετσέτα. Έπειτα, αλευρώστε τον πάγκο σου και ανοίξτε τη ζύμη σε πάχος 0,5 εκ. Με κουπ πατ κόψτε σε στρογγυλά donuts. Αν θέλετε και με ένα πιο μικρό κουπ πατ, βάλτε το στη μέση για να κάνετε και τη μικρή τρύπα στη μέση.

Ανακατέψετε την άχνη ζάχαρη με το βούτυρο και τη βανίλια. Ξεκινήστε να ρίχνετε σιγά σιγά χλιαρό νερό, μέχρι το γλάσο σου να είναι σχετικά ρευστό. Βούτα τα donuts στο γλάσο και άφησε τα σε μια σχάρα με ένα ταψί από κάτω για να στραγγίξουν.

Μια μικρή συμβουλή: Αν θέλετε να τα κάνετε σαν μελένιους λουκουμάδες, μπορείτε να αραιώσετε μέλι με λίγο νερό και να το ζεστάνετε ελαφρώς. Αφού αραιώσει, βουτήξτε τα μέσα στο μέλι!

Αν θέλετε να τα γεμίσετε, τότε θα τα κάνετε ολοστρόγγυλα χωρίς τρύπα στη μέση. Δεύτερον, αφού κρυώσουν ελαφρώς, και αφού έχετε ετοιμάσει τη γέμιση – κρέμα βανίλιας ή σοκολάτας ή κάποια μαρμελάδα- βάλτε την σε μια σύριγγα με χοντρό στόμιο και στο πλάι από το donuts κάνε μια τρύπα και βάλτε τη γέμιση. Καλή απόλαυση!

 

πηγή: dogma

Share:

Leave a reply