“Λυσιστράτη” του Αριστοφάνη στο Αρχαίο Στάδιο της Σικυώνας (video) σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Μεγαρίτη από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λύσιππο.

Share:

Την κωμωδία “Λυσιστράτη” του Αριστοφάνη θα ανεβάσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λύσιππος, για δύο θεατρικές παραστάσεις, στο Αρχαίο Στάδιο της Σικυώνας.

Οι παραστάσεις που είναι σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Μεγαρίτη και χορογραφία της Έλενας Μιχαηλίδου και θα γίνουν την Παρασκευή 7 και το Σάββατο 8 Αυγούστου, στις 8.30 το βράδυ.

Για την Λυσιστράτη, που μπορεί να «λύσει στρατούς», δεν είναι πολλά που χρειάζεται να πει κανείς. Γράφτηκε το 411 π.Χ και μέσα από αυτήν, ο Αριστοφάνης κλείνει το μάτι στην πολιτική, προτείνοντας μια λύση που βρίσκεται «έξω από τα καθιερωμένα».

Τα τελευταία χρόνια ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Λύσιππος» (το όνομα από τον περίφημο Σικυώνιο γλύπτη της αρχαιότητας, που διέσωσε ανάμεσα σε πολλά αριστουργήματα και τον ανδριάντα του Αλέξανδρου του Μακεδόνα) στήνει ένα προσωρινό θέατρο έξω από τον χώρο, με προσεκτικά επιλεγμένες παραστάσεις, δουλεμένες με μεράκι και αφοσίωση. Όπως καταλαβαίνει κανείς, γίνεται πάλι το αδιαχώρητο σε αυτό τον ιερό τόπο.

 

 

Share:

Leave a reply