Λεπτές μπάρες frozen yogurt με τραγανές μπουκιές βρώμης & φρούτα.

Share:

Αράζεις στο μπαλκόνι και λιώνεις από τη ζέστη. Έχεις κάνει τα πάντα: κρύο ντους, φοράς ελαφριά ρούχα αλλά συνεχίζεις να θες κάτι δροσιστικό, αλλά παράλληλα και θρεπτικό! Don’t worry gingerάκι γιατί η λύση βρίσκεται στην κατάψυξη σου! Μία δροσερή μπάρα γιαουρτιού, με φρέσκα φρούτα και τραγανές μπουκιές βρώμης σε περιμένει για να σε χορτάσει, να σε δροσίσει και να κάνει τον καλοκαιρινό καύσωνα μία καλή ευκαιρία για snacking! Μία πανεύκολη συνταγή είτε είσαι στην πόλη είτε στο δωμάτιο των διακοπών.

Υλικά

500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
2-3 κ.σ. μέλι
ξύσμα από 1 μικρό ακέρωτο λεμόνι
100 γρ. φρέσκα ή κατ/να μύρτιλλα
120 γρ. Quaker Τραγανές Μπουκιές με φρούτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μπολ ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι με το μέλι και το ξύσμα λεμονιού. Δοκιμάζουμε και αναπροσαρμόζουμε το μέλι αναλόγως τα γούστα μας.
  2. Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από τα μύρτιλλα και τις τραγανές μπουκιές Quaker με φρούτα και τα ενσωματώνουμε στο μείγμα με απαλό ανακάτεμα.
  3. Απλώνουμε μια λαδόκολλα σε ταψί (που να χωράει στην κατάψυξή μας) και απλώνουμε το μείγμα με μαρίζ, έτσι που να έχει πάχος 1-2 εκατοστά.
  4. Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με τα υπόλοιπα μύρτιλλα και τις τραγανές μπουκιές Quaker με φρούτα και τα πατάμε ελαφρά να κολλήσουν στο μείγμα γιαουρτιού.
  5. Βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4-6 ώρες ή μέχρι να παγώσουν εντελώς.
  6. Βγάζουμε από την κατάψυξη, μεταφέρουμε τη λαδόκολλα σε ξύλο κοπής και με γρήγορες κινήσεις σπάμε το frozen yogurt με τη βοήθεια μαχαιριού σε κομμάτια. Σερβίρουμε επιτόπου και τα υπόλοιπα κομμάτια που δεν σκοπεύουμε να καταναλώσουμε, τα φυλάμε καλυμμένα στην κατάψυξη.


πηγή: madameginger

Share:

Leave a reply