Λαζάνια με πικάντικο κοτόπουλο, ελιές και φέτα!

Share:

Κάθε φορά που φτιάχνω αυτό το φαγητό, το τραπέζι μου “πλημμυρίζει” χαρά! Τα λαζάνια με πικάντικο κοτόπουλο, ελιές και φέτα, ένα από τα καλύτερα πιάτα με ζυμαρικά που μπορείς να μαγειρέψεις!

Βλέποντας τη συνταγή με λαζάνια και κοτόπουλο στο food video που ετοίμασα ίσως σκεφτείς πως μάλλον τα υλικά σου θυμίζουν πιο πολύ καλοκαίρι..

Και όμως είναι από εκείνα τα συγκλονιστικά φαγητά που “χωράνε” σε κάθε εποχή και κάθε περίσταση! Θυμίζω εκείνο το επικό κοφτό μακαρονάκι με χταπόδι που όποια εποχή και να το φας σου “κάνει”.

Γιατί οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά

Η συνταγή για το πικάντικο κοτόπουλο είναι εμπνευσμένη από τον τρόπο που μαγείρευε πάντα το κοκκινιστό κοτόπουλο η γιαγιά μου. Μείγμα από αποξηραμένα μυρωδικά που κάνουν τη διαφορά, η ίδια χρησιμοποιούσε και μαντζουράνα. Δεν την έχω προσθέσει στη συνταγή μόνο και μόνο για να μη σε δυσκολέψω, όμως αν έχεις βάλε και μόλις απογείωσες το φαγητό σου.

Στο θέμα του πικάντικου βέβαια, ο καθένας όσο του αρέσει οπότε εγώ σου δίνω μια ποσότητα που προσδίδει στο φαγητό μια πικάντικη νότα τόσο, όσο μπορεί να το φάνε όλοι. Μια άλλη λεπτομέρεια που θα κάνει τη σάλτσα ακαταμάχητη είναι πως δεν χρειάζεται να προσθέσεις σταγόνα νερό στο μαγείρεμα. Άσε το φαγητό σου σε χαμηλή φωτιά, δώσε του χρόνο.

Τα συστατικά, θα βγάλουν όλα τα απαραίτητα υγρά, το κοτόπουλο θα γίνει τρυφερό και η μελωμένη σάλτσα θα σε ξετρελάνει. Τις πιπεριές τις κόβεις όπως σου δείχνω γιατί δεν θέλουμε να “εξαφανιστούν” στο μαγείρεμα αλλά να παραμείνουν τραγανές. Οι ελιές, χωρίς κουκούτσι, ανάμεικτες μαύρες και πράσινες, οι ήπιες πράσινες ελιές θα δώσουν “φρεσκάδα” ενώ οι μαύρες θα “δηλώσουν” παρουσία. Για τη φέτα τώρα, πάντα προτιμώ μια σκληρή, πρόβεια φέτα ή και κατσικίσια ό,τι σου αρέσει, αν θες τη μισή τη βάζεις στο σερβίρισμα.

Υλικά

500g Λαζάνια
600g φιλέτο κοτόπουλο
3 πολύχρωμες πιπεριές
1 κρεμμύδι
2-3 σκελίδες σκόρδο
100ml κρασί
50ml ελαιόλαδο
400g ντομάτες ψιλοκομμένες
150ml τοματοχυμό
2 κουταλάκια του γλυκού μπούκοβο
½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
½ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
1 κουταλάκι του γλυκού βασιλικό αποξηραμένο
½ κουταλάκι του γλυκού μαϊντανό αποξηραμένο
1 κουταλάκι του γλυκού καπνιστό κόκκινο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
250 γρ. φέτα πικάντικη
100 γρ. ελιές πράσινες και μαύρες
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Εκτέλεση

Σοτάρουμε με λίγο από το ελαιόλαδο το κοτόπουλο μέχρι να βγάλει όλα του τα υγρά, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές. Προσθέτουμε τα μυρωδικά και σβήνουμε με το κρασί, μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τη ζάχαρη, τις ντομάτες, τον τοματοχυμό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Σιγομαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα, προσθέτουμε τις ελιές, τη φέτα και αποσύρουμε.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε 5 λίτρα νερό, προσθέτουμε 35g αλάτι και βράζουμε τα Λαζάνια για 8-11 λεπτά. Σερβίρουμε τα λαζάνια σε πιατέλα, προσθέτουμε επάνω τους το πικάντικο κοτόπουλο και ψιλοκομμένα βασιλικό και μαϊντανό.

Σημειώσεις για τη συνταγή:
-Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη φρυγανιά με βρώμη, εγώ χρησιμοποίησα ψιλοτριμμένο παξιμάδι.
– Αν θέλουμε ακόμη πιο πικάντικη γεύση μπορούμε να προσθέσουμε 1-2 τσίλι.
– Μπορούμε να προσθέσουμε μανιτάρια σε φέτες.
– Αν χρησιμοποιήσεις ολόκληρο κοτόπουλο πρόσθεσε ζωμό κοτόπουλου και διπλάσια ποσότητα κρασιού.

πηγή: funkycook

Share:

Leave a reply