Λέμε αντίο στους μαύρους κύκλους με φυσικά συστατικά!

Share:

Ένας ανθυγιεινός τρόπος ζωής, μια λάθος δίαιτα ακόμα και το πέρασμα των χρόνων θα μπορούσαν σίγουρα να προκαλέσουν έντονους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, τονίζει η Αμερικανίδα Κλινικός Δερματολόγος, Lisa Stirling. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένοι φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης των μαύρων κύκλων, χρησιμοποιώντας μόνο προϊόντα από την κουζίνα σου.

Μαύροι κύκλοι στα μάτια και πώς να τους αντιμετωπίσεις φυσικά

Σύμφωνα πάντα με την ειδικό, μπορείς να χρησιμοποιήσεις:

1.Αγγούρια

Τα αγγούρια γνωστά για τις ευεργετικές τους ιδιότητες και μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των μαύρων κύκλων.

Πώς να τα εφαρμόσεις: Άπλωσε λεπτές φέτες αγγουριού πάνω στα μάτια σου για να εξασθενίσεις τους μαύρους κύκλους και να μειώσεις τυχόν πρήξιμο. Ένα tip για καλύτερα αποτελέσματα είναι να έχεις καταψύξει από πριν τα αγγούρια.

2.Σακουλάκια με τσάι

Μία από τις απλούστερες θεραπείες για τη μείωση της προβολής των μαύρων κύκλων είναι η τοποθέτηση εμποτισμένου τσαγιού πάνω από τα μάτια. Το πράσινο τσάι προτιμάται για τον σκοπό αυτό λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε τανίνη και αντιοξειδωτικά. Η καφεΐνη και η τανίνη που περιέχει το τσάι διαπερνά το δέρμα για να περιορίσει την κατακράτηση υγρών κάτω από αυτό.

Πώς να τα εφαρμόσεις: Τοποθέτησε βρεγμένα σακουλάκια τσαγιού πάνω στα μάτια σου, κρατώντας τα κλειστά για λίγα λεπτά και στη συνέχεια ξέπλυνε με άφθονο νερό.

3.Πατάτα

Οι ιδιότητες της πατάτας που απαλύνουν το δέρμα ακούγονται πολύ, καθώς διάφοροι beauty experts που το έχουν δοκιμάσει, έχουν αναφέρει θετικά αποτελέσματα σε σχέση με την αντιμετώπιση των μαύρων κύκλων.

Πώς να το εφαρμόσεις: Τοποθέτησε φέτες πατάτας πάνω από τα μάτια σου.

4.Αμυγδαλέλαιο και βιταμίνη Ε

Οι υποστηρικτές φυσικής επούλωσης προτείνουν ανάμιξη ίσων ποσοτήτων αμυγδαλέλαιου και βιταμίνης Ε. Συνιστάται για μασάζ πάνω από τα μάτια λίγο πριν τον ύπνο, καθώς η παχύρευστη υφή του μίγματος χρειάζεται τον απαραίτητο χρόνο για να απορροφηθεί.

Πώς να το εφαρμόσεις: Κάθε βράδυ άπλωσε μια μικρή ποσότητα κάτω από τα μάτια σου. Το πρωί, πλύνε την περιοχή καλά με κρύο νερό. Επανάλαβε την διαδικασία κάθε βράδυ μέχρι να εξαφανιστούν οι μαύροι κύκλοι.

5.Αλόη

Η αλόη βέρα είναι ένα αποτελεσματικό και ενυδατικό συστατικό με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Πώς να το εφαρμόσεις: Καθάρισε την περιοχή κάτω από τα μάτια με ένα υγρό βαμβάκι και εφάρμοσε το τζελ από την αλόη βέρα για ~10 λεπτά. Δεν χρειάζεται να το ξεπλύνεις εκτός αν το βρίσκεις πολύ κολλώδες.

Μην ξεχνάς: Το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι εξαιρετικά ευαίσθητο, επομένως πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική όταν χρησιμοποιείς οποιαδήποτε θεραπεία. Το να δοκιμάσεις μια μικρή ποσότητα στο κάτω μέρος του χεριού σου πριν το εφαρμόσεις στο πρόσωπό σου είναι απαραίτητο για να αποκλείσεις τον κίνδυνο οποιασδήποτε ανεπιθύμητης αντίδρασης. Σε κάθε περίπτωση εάν έχεις αφαιρέσει το προϊόν και ο ερεθισμός δεν υποχωρεί συμβουλέψου άμεσα το δερματολόγο σου!

πηγή: bestofyou

Share:

Leave a reply