0

Ο Κώστας Τουρνάς παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται» και στη Φωτεινή Πετρογιάννη. Ο βετεράνος τραγουδοποιός στάθηκε σε στιγμές της διαδρομής τους αλλά μίλησε και για το σήμερα των τραγουδιών.
Είπε μεταξύ άλλων ο Κώστας Τουρνάς: «Είμαι κοντά στα 50 χρόνια στο τραγούδι. Ότι άλλο σκέφτηκα να κάνω έκτος από το τραγούδι στη ζωή μου το αποπειράθηκα, αλλά πάντα επέστρεφα. Τραγούδησα πρώτη φορά επαγγελματικά στα 15 σε ένα θερινό μαγαζί με μια μπάντα της εποχής…».
Επίσης στάθηκε στη δημιουργία ενός θρυλικού τραγουδιού:
«Όταν ήμουν φαντάρος, πήγα σινεμά να δω μια ταινία που είχε να κάνει με μια διαμαρτυρία κατά του πολέμου του Βιετνάμ. Βγήκα με έξαψη και έγραψα το “Άνθρωπε Αγάπα”. Γύρισα σπίτι μου, κοιμήθηκα και μετά από μία ώρα ξύπνησα και το έγραψα ” και το κόλλησα στο ντουλάπι ενός μπούφε. Τότε ήταν που είχε αρχίσει να γίνεται η διαμόρφωση των “POLL” γράψαμε μια κασέτα και ξαφνικά μας ζητούσαν 4 παραγωγοί».
Παρά την επιτυχία της μπάντας αλλά και της αυτόνομης πορείας του, ο δρόμος δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα: «Είχα οικονομικές δυσκολίες! Η δική μας η δουλειά δεν ήταν ποτέ ενός λαϊκού σταρ που θα πάρεις τις τόσες χιλιάδες στο μαγαζί με τα λουλούδια. Έχω αγαπήσει ανθρώπους για την καλλιτεχνική τους υπόσταση που ανήκουν σε αυτό το χώρο, αλλά θα μου ήταν δύσκολο να το έκανα εγώ. Μου μοιάζει κάτεργο να πρέπει να πάει μία ώρα τη νύχτα και να πρέπει να βάλουμε τόσα τσιφτετέλια, τόσα ζεϊμπέκικα γιατί πρέπει να χορέψουμε. Δε βρίσκω ότι είναι δημιουργικό, ούτε για σένα που το κάνεις, ούτε καν για τους ανθρώπους που το απολαμβάνουν».
Παρόλα αυτά ο Τουρνάς παρακολουθεί τους «σημερινούς» καλλιτέχνες αυτής της κατηγορίας: «Μου αρέσει η φωνή του Νίκου Οικονομόπουλου, μου αρέσει και ο Κωνσταντίνος Αργυρός και ο Νίκος Βέρτης και το τραγούδι “Θυμός” της Πάολας. Εννοώ δε με προσβάλουν!».
Δεν παρακολουθεί όμως τα μουσικά talent shows ούτε θα μπορούσε να συμμετάσχει σε αυτά:
«Δεν τα παρακολουθώ. Είχα πάει στο “Just the 2 of us” που είχε και το καλαμπούρι του. Δεν ήταν ανταγωνιστικό! Όταν ήμουν 14 ετών μου είπε ο Νίκος Μαστοράκης, ότι δε θα μπορέσεις να τραγουδήσεις ποτέ! Ήταν γνώστης, ήταν παραγωγός δίσκων, ήταν μια εποχή που έλυνε και έδενε… Αυτό που είπε αν το έπαιρνα τοις μετρητοίς θα μπορούσα να γίνω ένα καταθλιπτικό παιδί. Όταν μετά με κάλεσε στο “Αργά” μου είπε μόνος του: Τι σου έλεγα τότε και τι έχεις κάνει από τότε!».
Τέλος για την τηλεοπτική πραγματικότητα των ημερών μας Τουρνάς τόνισε: «Η τηλεόραση είναι ένα μεγάλο σούπερ μάρκετ και μάλιστα όχι με προϊόντα πρώτης ανάγκης».

πηγή: ogdoo

You may also like

Comments

Leave a reply