Κόρινθος: Το βλέμμα στο μέλλον, Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας και Παγκόσμιο Δίκτυο «Learning Cities».

Share:

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του δ. Κορινθίων. Β.Νανόπουλος: Σύντομα θα έχουμε στα χέρια μας το σχέδιο που θα βελτιώσει την κίνηση και την καθημερινότητα των πολιτών  Ολοκλήρωσε το στάδιο καταγραφής και αξιολόγησης της υφιστάμενης κατάστασης στο δήμο Κορινθίων η εταιρία «ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΕ» στα πλαίσια υλοποίησης του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ), του οποίου η 1η διαβούλευση με Φορείς και Δημότες έγινε στις 31 Ιουλίου 2020 στο Δημοτικό Θέατρο. « Το ΣΒΑΚ του δήμου Κορινθίων  προχωρά με γοργούς ρυθμούς. Η εταιρία ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΕ έχει κάνει σημαντική πρόοδο για να ολοκληρωθεί σύντομα και να έχουμε στα χέρια μας το σχέδιο για το πώς θα πορευτούμε τα επόμενα χρόνια στην  βελτίωση της κίνησης και της καθημερινότητας των πολιτών» δήλωσε ο Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος.

 

Η εταιρία  «ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΕ» βρέθηκε στο δημαρχείο και παρουσίασε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δήμαρχο Βασίλη Νανόπουλο, τον Γενικό Γραμματέα Νεκτάριο Σπηλιόπουλο, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργο Πούρο και τα στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών & Πολεοδομίας, την πρόοδο των εργασιών, τα συμπεράσματα και φυσικά τα επόμενα βήματα.

«Είμαστε εδώ για να παρουσιάσουμε το στάδιο στο οποίο βρισκόμαστε σήμερα», ανέφερε στην έναρξη της συνάντησης ο εκπρόσωπος της Αναδόχου εταιρείας κ. Γιώργος Κουμπαράκης. «Το πρώτο στάδιο ήταν η παρουσίαση του εργαλείου, το δεύτερο η καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης το οποίο και ολοκληρώθηκε.  Εντοπίσαμε προβλήματα και καθορίσαμε στόχους. Είδαμε όλες τις παραμέτρους της αστικής κινητικότητας μέσα από στοιχεία που λάβαμε από το δήμο αλλά και άλλους φορείς  , διενεργήσαμε μετρήσεις κυκλοφοριακού φόρτου, αξιολογήσαμε  τις αστικές συγκοινωνίες, την στάθμευση. Είδαμε τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που έχει η Κόρινθος μέσα από συγκεκριμένα «εργαλεία» στρατηγικού σχεδιασμού (SWOT Analysis), σε όλη την η περιοχή παρέμβασης που είναι ο δήμος με έμφαση βεβαίως στην Κόρινθο. Στόχος της συνάντησης είναι να δούμε τα επόμενα βήματα.».

Η Κόρινθος στο Παγκόσμιο Δίκτυο «Learning Cities». Β.Νανόπουλος: «Επενδύουμε στον Πολιτισμό, τον Τουρισμό και την Εκπαίδευση» το μήνυμα του Δημάρχου Κορινθίων στην σημερινή εκδήλωση επίσημης ένταξης

Ο Δήμος Κορινθίων είναι στην ευχάριστη θέση ν ανακοινώσει την ένταξη της πόλης της Κορίνθου στο Παγκόσμιο Δίκτυο της Unesco «Οι Πόλεις που μαθαίνουν»! Η υποψηφιότητα της Κορίνθου είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ που εγκρίθηκε από ολόκληρη τη χώρα στο Δίκτυο των 55 νέων συνολικά πόλεων που εντάχθηκαν για το έτος 2020 από 27 χώρες του κόσμου! Πραγματοποιήθηκε η τελετή ένταξης των νέων μελών με τον  Δήμαρχο Κορινθίων κ.Βασίλης Νανόπουλο  να μεταφέρει την ικανοποίηση του για την ένταξη αυτή, να παρουσιάζει την πόλη και να καταγράφει τα οφέλη μιας  τέτοιας συμμετοχής για την πρωτεύουσα Κόρινθο και το δήμο Κορινθίων συνολικά.

«Η Κόρινθος είναι μια πόλη με μεγάλη ιστορία και πολλά υποσχόμενο μέλλον! Στο δήμο μας έχουμε τρεις πυλώνες, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και τον τουρισμό. Αυτό είναι το όραμά μας για την πόλη και επενδύουμε σε αυτούς τους τρεις πυλώνες και προς τούτο ελπίζουμε πως με την στήριξη του Δικτύου «Learning cities» θα υιοθετήσουμε τις καλύτερες πρακτικές και θα τις εφαρμόσουμε ώστε να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των δημοτών της πόλης μας . Θα μοιραστούμε με τις άλλες πόλεις του δικτύου τις δικές μας καλύτερες πρακτικές, όλα όσα «έρχονται» από τη μακρά ιστορία και την εκπαίδευση μας» σημείωσε μεταξύ άλλων στο χαιρετισμό του  Δήμαρχος Κορινθίων.  Η Κόρινθος με την ιδιότητα μέλους, εντάσσεται σε ένα παγκόσμιο δίκτυο του οποίου στόχος είναι η υποστήριξη και η επιτάχυνση της πρακτικής της διά βίου μάθησης. Η Δια Βίου Μάθηση είναι  μια διαδικασία αναπτυξιακή που θα οδηγήσει σε  μια πόλη χωρίς αποκλεισμούς, ασφαλή, ανθεκτική  που έχει ως όραμα την κοινωνική συνοχή, την οικονομική και πολιτιστική ευημερία , την βιώσιμη ανάπτυξη.

Share:

Leave a reply