0

Την ερχόμενη Δευτέρα ξεκινούν και πάλι οι εργασίες στην πλατεία Περιβολάκια, καθώς η συνάντηση που είχε σήμερα το μεσημέρι με τον εκπρόσωπο της εταιρείας κ. Παπανδρέου κατέληξε σε συμφωνία. Το ενδιαφέρον είναι πως σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Νανόπουλος δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στην σύμβαση, η οποία θα υλοποιηθεί επακριβώς στην αρχική της μορφή. Έτσι, αφού δεν θα υπάρξει τροποποίηση, δεν υπάρχει καμία ανάγκη να περάσει και πάλι από το δημοτικό συμβούλιο. Ο κ. Νανόπουλος τόνισε ακόμα ότι η πλατεία θα παραδοθεί το αργότερο σε οκτώ μήνες, δηλαδή στα τέλη Μαΐου 2020.

Video Korinthostv.gr

Ο δήμαρχος Κορινθίων δεν θέλησε να μπει σε λεπτομέρειες και κυρίως να εξηγήσει με ποιον τρόπο ξεπεράστηκε το ανυπέρβλητο, όπως φαινόταν αρχικά, ζήτημα των μαρμάρων και του υψηλού κόστους που παρουσιάζει, ως μονοπωλιακό. Ένα εμπόδιο που είχε τεθεί και στην διάρκεια της σύσκεψης που έγινε την Δευτέρα και στην οποία η πλευρά του εργολάβου έμοιαζε αμετακίνητη.

Θυμίζουμε ότι σε εκείνη την σύσκεψη (δείτε ΕΔΩ)τόσο ο δήμος όσο και ο εργολάβος είχαν αποτυπώσει την κοινή πρόθεση να γίνει το έργο και να μην κηρυχθεί η εταιρεία έκπτωτη. Αντίστοιχα είχαν συμφωνήσει και οι δύο πλευρές, αλλά και ο επικεφαλής της Πνοής Δημιουργίας Νίκος Σταυρέλης, πως οι εναλλακτικές που υπήρχαν ήταν τρεις:
i. να συνεχιστεί το έργο απρόσκοπτα και πάνω στην αρχική σύμβαση
ii. να κηρυχθεί έκπτωτος ο εργολάβος (με ό,τι θα σήμαινε αυτό για τον κίνδυνο να παραμείνει η πλατεία μία “μαύρη τρύπα” για την πόλη).
iii. να αποχωρήσει ο εργολάβος απο το έργο και αυτό να συνεχιστεί είτε με νέο διαγωνισμό είτε με τον δεύτερο εργολάβο.

Τελικά, φαίνεται ότι η χρυσή τομή βρέθηκε και αυτό που απομένει είναι να διαπιστώσουμε με ποιον τρόπο -και κυρίως τι ανταλλάγματα- η εταιρεία ξεπέρασε το πρόβλημα των μονοπωλιακών μαρμάρων.

πηγή: korinthia.net

You may also like

Comments

Leave a reply