Κόρινθος: Περί ήθους, αξιών και σεβασμού, η ανταλλαγή απαντήσεων μεταξύ του Δημοτικού Συμβούλου κ. Κονδύλη και του Δημάρχου κ. Νανόπουλου.

Share:
Απάντηση προς Πρόεδρο Οικονομικής Επιτροπής και Δήμαρχο Κορινθίων κ. Νανόπουλο Βασίλειο
Κύριε Πρόεδρε,
Με προφανή έκπληξη έλαβα την 26/01/2021 μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (e-mail) από την Γραμματεία Σας με το υπ. αριθμ. 2254/26-1-2021 αίτημα για προσφορά δικηγορικής αμοιβής προκειμένου να υποστηριχθεί ο Δήμος Κορινθίων σε δικαστική υπόθεση.
Παρόλο που με τιμά η επιλογή σας ως νομικό εκπρόσωπο του Δήμου για την εν λόγω υπόθεση, δυστυχώς δεν μπορώ να δεχτώ αυτή την πρόταση.
Ως εκλεγμένος σύμβουλος με τον συνδυασμό της Πνοής Δημιουργίας τον τελευταίο 1,5 χρόνο ασκώ αντικειμενική αντιπολίτευση στην παρούσα δημοτική αρχή με την οποία εγώ προσωπικά και ο συνδυασμός μας (Πνοή Δημιουργίας) διαφωνούμε με αρκετές πολιτικές της.
Θεωρώ πρέπον και ηθικό, σεβόμενος τους ψηφοφόρους που με τίμησαν, να αρνηθώ οποιαδήποτε αμοιβόμενη θέση θα δημιουργούσε αμφιβολίες στους Δημότες του Δήμου Κορινθίων, ως προς την ακεραιότητα της άσκησης των καθηκόντων μου ως δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης. Όσον αφορά την δικαστική εκπροσώπηση του Δήμου μας, πρότασή μου στο παρελθόν και με γνώμονα την διαφάνεια και την ισότητα, ήταν και παραμένει η άμεση συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Κορίνθου, προκειμένου να οριστεί λίστα συνεργαζόμενων Δικηγόρων με τον Δήμο Κορινθίων και με βάση αυτήν να ορίζεται κάθε φορά ο Δικηγόρος που θα εκπροσωπήσει τον Δήμο μας.
Με τιμή,
Μαρίνος Μ. Κονδύλης
Δημοτικός Σύμβουλος


Απάντηση στον κ.Μαρίνο Κονδύλη

Με απορία διαβάζουμε την απάντηση  του δικηγόρου και δημοτικού συμβούλου κ.Μαρίνου Κονδύλη στον Δήμαρχο Κορινθίων και Πρόεδρο της Οικονομικής επιτροπής Βασίλη Νανόπουλο αναφορικά με νομική υπόθεση του δήμου Κορινθίων.

Ο κ.Κονδύλης επέλεξε να  δημοσιοποιήσει την απάντηση του στα social media και στον τύπο, χωρίς να αναφέρει όλα τα στοιχεία, επιδιώκοντας την δημιουργία εντυπώσεων.

Μιλά για την αλληλογραφία με την Γραμματεία της Οικονομικής επιτροπής στις 26 Ιανουαρίου 2021 και εκπλήσσεται γι αυτήν μάλιστα αν και γνωρίζει πως πρόκειται για υπόθεση την οποίαν ο ίδιος έχει αναλάβει για λογαριασμό του δήμου Κορινθίων από το 2017 (31/472/2017 απόφαση Οικονομικής Επιτροπής)

Πάγια θέση του Δημάρχου και της νέας δημοτικής αρχής είναι πως οι δικηγόροι που έχουν αναλάβει υποθέσεις του δήμου από την προηγούμενη δημοτική αρχή και οι υποθέσεις αυτές εκκρεμούν, θα συνεχίσουν να έχουν την ευθύνη τους δεδομένου ότι έχουν την γνώση του ιστορικού και της εξέλιξης τους.

Ο κ.Κονδύλης σαφώς και δικαιούται να αρνηθεί αφού θεωρεί πως υπάρχει σύγκρουση με την ιδιότητά  του ως δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας. (Αν και δεν απαγορεύεται από το νόμο ο κ.Κονδύλης αποφεύγει έτσι να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του δήμου ως πληρεξούσιος δικηγόρος σε αγωγή πολίτη εναντίον του δήμου)

Δεν δικαιούται όμως να δημοσιοποιεί στοιχεία κατά το δοκούν και να δημιουργεί εντυπώσεις που βάλλουν την δημοτική αρχή και προσωπικά το Δήμαρχο.

Το ήθος , οι αξίες και ο σεβασμός , τα οποία επικαλείται ο κ.Κονδύλης στην ανάρτησή του, δεν αποτελούν αποκλειστικά του προνόμια!

Share:

Leave a reply