Κόρινθος: Μπίτζιος Δημήτρης (Αντιδήμαρχος Καθαριότητας): «Αλλάζοντας συνήθειες, αλλάζουμε τον κόσμο και το περιβάλλον που ζούμε!»

Share:

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Κορινθίων κ. Μπίτζιος Δημήτρης, ενημερώνει του δημότες για την προσπάθεια που πρέπει να κάνουν όλοι μαζί, έτσι ώστε με τις παρούσες δύσκολες συνθήκες που επικρατούν (ειδικές άδειες στο προσωπικό) να διατηρηθεί η πόλη και τα χωριά της Κορίνθου καθαρά

«Φίλοι Κορίνθιοι,
Έχουμε μια μοναδική ευκαιρία τώρα που “μένουμε σπίτι” και έχουμε άπλετο χρόνο να συλλέγουμε και να διαχωρίζουμε τα ανακυκλώσιμα υλικά. Πλαστικά, χαρτικά και γυαλί. Επίσης μπορούμε να διαχειριστούμε και τα οργανικά απόβλητα αφού οι περισσότεροι έχουμε γύρω από το σπίτι μας κήπους και περιβόλια. Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές, με τη διαχείριση στην πηγή, θα πετύχουμε τρία πράγματα. Θα ευαισθητοποιήθουμε, θα εκπαιδεύσουμε τα παιδιά μας, και, μειώνοντας τον όγκο, θα βοηθήσουμε τους υπαλλήλους καθαριότητας να κερδίσουν πολύτιμο χρόνο και μην είναι πολλές ώρες έξω, εκτεθειμένοι, κατά την αποκομιδή των απορριμάτων. Τέλος παρακαλώ όπως αποφύγετε την εναπόθεση κλαδεμάτων και ογκωδών υλικών τουλάχιστον για τις επόμενες δύο εβδομάδες προκειμένου να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε και σε αυτόν τον τομέα.
Σας κάνω γνωστό ότι η υπηρεσία μας έχοντας δώσει ειδικές άδειες στο προσωπικό (ευπαθείς ομάδες και γονείς) αυτή την ώρα λειτουργεί με το 1/3 του δυναμικού της. Η προσπάθεια που καταβάλουμε είναι διαρκής και τιτάνια προκειμένου να μην μειωθούν άλλο τα δρομολόγια και να παραμείνει ο Δήμος μας καθαρός. Χρειαζόμαστε όσο ποτέ άλλοτε και τη δική σας βοήθεια.
Αλλάζοντας συνήθειες, αλλάζουμε τον κόσμο και το περιβάλλον που ζούμε! Λειτουργούμε σαν κοινωνία.
Καλημέρα, θετική σκέψη και καλή δύναμη…»

Share:

Leave a reply