Κόντρα Τραμπ-Μπάιντεν για το άνοιγμα των συνόρων στις ΗΠΑ.Τι απάντησε στον απερχόμενο πρόεδρο η Τζένιφερ Ψάκη

Share:

Ο Τραμπ ανήγγειλε χθες το άνοιγμα των συνόρων για τους υπηκόους των κρατών του χώρου Σένγκεν,τους Βρετανούς,τους Ιρλανδούς και τους Βραζιλιάνους,από την 26η Ιανουαρίου,προτού ξεκαθαριστεί ότι το μέτρο αυτό δεν πρόκειται να εφαρμοστεί από την εκπρόσωπο του Μπάιντεν,την ελληνικής καταγωγής Τζένιφερ Ψάκη.

«Δεν είναι ώρα να αρθούν οι περιορισμοί στα διεθνή ταξίδια»,ξεκαθάρισε η Ψάκι,η οποία θα γίνει αύριο η εκπρόσωπος του νέου προέδρου Μπάιντεν.

Η κυρία Ψάκη προχώρησε στην διευκρίνιση αυτή μέσω του λογαριασμού της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter μερικά λεπτά μετά τη δημοσιοποίηση ανακοίνωσης Τύπου του Λευκού Οίκου για την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ,η οποία συνοδευόταν από τη διευκρίνιση πως από την ίδια ημέρα θα είναι απαραίτητη προϋπόθεση οι ταξιδιώτες να παρουσιάζουν αρνητικό τεστ PCR για τον νέο κορωνοϊό ώστε να τους επιτρέπεται να επιβιβάζονται στις πτήσεις.

Ψάκη: Αυστηρότερα μέτρα για να περιορίσουμε τον κορωνοϊό

Για να επιβραδυνθεί η εξάπλωση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού,ο Ντόναλντ Τραμπ έκλεισε τα σύνορα των ΗΠΑ στους ταξιδιώτες από τα 26 κράτη μέλη του χώρου Σένγκεν την 11η Μαρτίου 2020,κατόπιν στους υπηκόους της Βρετανίας και της Ιρλανδίας τη 14η του ιδίου μήνα, κατόπιν σε αυτούς της Βραζιλίας την 24η Μαΐου.

«Βάσει των συστάσεων της ομάδας ιατρών που μας συμβουλεύει,η κυβέρνηση (σ.σ. του Τζο Μπάιντεν που θα αναλάβει καθήκοντα από αύριο) δεν έχει πρόθεση να άρει τους περιορισμούς την 26η Ιανουαρίου»,γνωστοποίησε η κυρία Ψάκι.«Στην πραγματικότητα,σκοπεύουμε να κάνουμε αυστηρότερα τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας που εφαρμόζονται στα διεθνή ταξίδια,για να αποτρέψουμε ακόμη περισσότερο την εξάπλωση της COVID-19».

Το νέο αυτό επεισόδιο προστίθεται σε μια άνευ προηγουμένου διαδικασία μεταβίβασης της εξουσίας στη σύγχρονη ιστορία των ΗΠΑ,στο πλαίσιο της οποίας ο Ντόναλντ Τραμπ εννοεί να έχει τις ελάχιστες δυνατές επαφές με την ομάδα του Τζο Μπάιντεν.Ο κ.Τραμπ εξάλλου σκοπεύει να έχει εγκαταλείψει την Ουάσινγκτον πριν από την τελετή ορκωμοσίας του διαδόχου του αύριο.

Οι ΗΠΑ είναι το τρέχον διάστημα αντιμέτωπες με τη χειρότερη φάση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού που έχουν γνωρίσει μέχρι σήμερα.Οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 έχουν ξεπεράσει τους 20.000 τις τελευταίες δέκα ημέρες.

πηγή: iefimerida

Share:

Leave a reply