Κοτόπουλο, μελιτζάνες, λαζάνια, σάλτσα ντομάτας, κασέρι… όλα μαζί συνθέτουν “πιάτο πανδαισία”.

Share:

Ένα φαγητό “πανδαισία”… κοτόπουλο, μελιτζάνες αλλά και μία στρώση λαζάνια, σάλτσα ντομάτας και γευστικό κασέρι που θα ταιριάξει πολύ στα τραπέζια του καλοκαιριού.

 

Υλικά

  • 1 κιλό φιλέτο κοτόπουλο
  • λαζάνια πλατιά
  • 600-750γρ. κασέρι Ξάνθης
  • 5-6 μελιτζάνες φλάσκες, κομμένες σε φέτες του 1εκ., ξεπικρισμένες
  • 220ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα ντομάτας

  • 2½ κιλά ώριμες ντομάτες, τριμμένες στον τρίφτη
  • 40ml ελαιόλαδο
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • ½ ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι

 

Διαδικασία

Για τη σάλτσα: Ζεσταίνετε καλά μια πλατιά κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο για 4-5 λεπτά. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 10 δευτερόλεπτα. Ρίχνετε τις ντομάτες και μαγειρεύετε για 30 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αποσύρετε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τον δυόσμο.

Κόβετε τα στήθη του κοτόπουλου στη μέση, οριζοντίως. Τα σοτάρετε με 20ml ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά για 1 λεπτά από την κάθε πλευρά. Δεν πειράζει που δεν θα έχουν ψηθεί εντελώς, γιατί θα ψηθούν στο φούρνο. Αλατοπιπερώνετε.
Σε τηγάνι και σε μέτρια φωτιά τηγανίζετε τις μελιτζάνες στο υπόλοιπο ελαιόλαδο και σε δόσεις, μέχρι να καραμελώσουν και να μαλακώσουν. Τις μεταφέρετε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180C. Στρώνετε τον πάτο ενός πυρίμαχου σκεύους με λίγη σάλτσα ντομάτας, πασπαλίζετε με λίγο κασέρι και κάνετε μία στρώση με μελιτζάνες και μία με λαζάνια. Ξαναβάζετε σάλτσα, κασέρι, μελιτζάνες και μετά στρώνετε κοτόπουλο. Συνεχίζετε με μελιτζάνες, σάλτσα, μελιτζάνες και κοτόπουλο. Ολοκληρώνετε με την υπόλοιπη σάλτσα και το κασέρι και ψήνετε το φαγητό στο φούρνο για 30-40 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρει χρώμα.

 

πηγή: olivemagazine

Share:

Leave a reply