Κορωναϊός: Σε συνέχεια νέων μέτρων και το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων από την Τετάρτη, δείτε τα νέα μέτρα.

Share:

Την αναστολή λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων από την Τετάρτη αλλά και τον υποχρεωτικό κατ’ οίκον περιορισμός για 14 ημέρες όσων μπαίνουν στην Ελλάδα, αποφάσισε στη σημερινή τηλεδιάσκεψη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, όπως ανακοίνωσε η αναπληρωτής κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

 

Η απόφαση αφορά επιχειρήσεις λιανεμπορίου που έχουν συναλλαγές με το κοινό διευκρινίζοντας ότι εξαιρούνται:

– Φαρμακεία, σούπερ μάρκετ κι όποια εταιρεία έχει να κάνει με την τροφοδοσία της αγοράς, πρατήρια υγρών καυσίμων, τράπεζες ενώ και το ηλεκτρονικό εμπόριο συνεχίζεται κανονικά

Παράλληλα αποφασίστηκε:

– Η αναστολή της εφαρμογής του μέτρου του δακτυλίου μέχρι το τέλος Απριλίου

– Η αναστολή για δύο εβδομάδες από το υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης υποβολής δηλώσεων ΟΣΔΕ

Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο οι ναοί να μείνουν ανοιχτοί μόνο για ατομική λατρεία και για τέλεση απαραίτητων μυστηρίων με τον απαραίτητο κόσμο.

Παράλληλα η κυρία Πελώνη ανακοίνωσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον Αρχιεπίσκοπο και του ζήτησε να μείνουν ανοιχτοί μόνο για ατομική λατρεία και για την τέλεση των απαραίτητων μυστηρίων με τον απαραίτητο κόσμο. «Καλούμε και τους επικεφαλής των άλλων δογμάτων να ακολουθήσουν τις συστάσεις αυτές και για τους χώρους λατρείας των άλλων δογμάτων» είπε. Τους δημοσιογράφους ενημέρωσε η κυρία Πελώνη, καθώς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό αφού βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό η σύζυγός του.

πηγή: star


Share:

Leave a reply