Κλειστά σχολεία για ακόμη 15 ημέρες, όχι για διακοπές αλλά λόγω της πανδημίας του νέου κορωναϊού ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως

Share:

Κλειστά σχολεία για τουλάχιστον 15 ημέρες ακόμη, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της επιδημίας του κορονοϊού ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. «Η εκπαιδευτική δραστηριότητα θα εκκινήσει εκ νέου μετά το Πάσχα», σύμφωνα με την ίδια. Ως εκ τούτου, τα σχολεία, και όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, θα παραμείνουν κλειστά τουλάχιστον έως και τις 10 Απριλίου του 2020. Η απόφαση ελήφθη για προληπτικούς λόγους και θα δημοσιευθεί το Σάββατο με Κοινή Υπουργική Απόφαση. Η απόφαση έχει παρθεί, δήλωσε μιλώντας στον ΑΝΤ1 η υπουργός. «Δεν θα χαθεί η σχολική χρονιά αλλά εξετάζουμε μέτρα όπως η επιμήκυνση του σχολικού έτους και η μείωση της διδακτέας ύλης», συμπλήρωσε. Σε ερώτηση για τις Πανελλήνιες, τόνισε ότι επιδίωξη είναι οι ημερομηνίες διεξαγωγής να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στις προγραμματισμένες.

Παράλληλα, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε την παράταση του «παγώματος» όλων των εκπαιδευτικών εκδρομών σε εσωτερικό και εξωτερικό.

«Με ΚΥΑ που αναμένεται να δημοσιευθεί αύριο, αποφασίζεται η παράταση της απαγόρευσης λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών, καθώς και η αναστολή όλων των εκπαιδευτικών εκδρομών εσωτερικού και εξωτερικού, έως και τις 10 Απριλίου 2020, για προληπτικούς λόγους, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.


Share:

Leave a reply