ΚΕΠΑ: Πρωτοβουλία «75UN – 75Trees UNAI SDG7»

Share:

Το Κέντρο Ενεργειακής Πολιτικής και Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ) του ΕΚΠΑ πραγματοποίησε την 2η για το έτος 2021 (29 Ιανουαρίου 2021) και την 7 η κατά σειρά τηλε-διάσκεψη με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και ιδιωτικών φορέων για την προώθηση της πρωτοβουλίας «75UN – 75 Trees UNAI SDG7».

Στην συνάντηση έλαβαν μέρος εκπρόσωποι δώδεκα (12) δήμων: ο κ. Χρήστος Γκούντας, Αντιδήμαρχος από το Δήμο Αγρινίου, η κα. Δέσποινα Μιχαηλίδου από το Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης, η κα. Αγγελική Παπαγεωργίου από το Δήμο Βριλήσσιων, η κα. Παναγιώτα Μπούγα, Αντιδήμαρχος του Δήμου Ερέτρειας, ο κ. Θεμιστοκλής Κοσμίδης, Αντιδήμαρχος του Δήμου Κιλκίς, η κα. Σαμπρίνα Τβις, γενική γραμματέας του Δήμου Λοκρών, ο κ. Σπυρίδων Νικολογιάννης, ειδικός σύμβουλος Δημάρχου Μετεώρων, η κα. Πένη Χαρλαύτη από το Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης η κα. Τόνια Φύκιρη από το Δήμο Παλαιού Φαλήρου, ο Δρ. Λουκάς Ανδριανός από το Δήμο Πλατανιάς, και η κα. Αναστασία Νικολάου από το Δήμο Χαλανδρίου, ο κ. Γιώργος Βελέντζας, εντεταλμένος σύμβουλος πρασίνου του Δήμου Χαϊδαρίου. Στη συνάντηση συμμετείχε και η κα. Παναγιώτα Γαζή, εκπρόσωπος της ΚΕΔΕ, ο κ. Γεώργιος Τάσος από το Bourazani Wild Life Resort.

Οι συμμετέχοντες συζήτησαν:
i) για την οργάνωση διεθνούς τηλεδιάσκεψης
ii) προτάσεις σχετικά με το σχεδιασμό του διαγωνισμού για σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για ευαισθητοποίηση και συμμετοχή στην πρωτοβουλία,

Ο κ. Γκούντας, πληροφόρησε τους συμμετέχοντες ότι η φύτευση 75 και πλέον δένδρων ολοκληρώθηκε για το έτος 2020. Για το έτος 2021 ο δήμος σχεδιάζει την ενίσχυση και τον εμπλουτισμό κοινόχρηστων χώρων με δενδράκια. Η κα. Γαζή ευχαρίστησε το Δήμαρχο Αγρινίου κ. Γεώργιο Παπαναστασίου, καθώς ως πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της ΚΕΔΕ υποστήριξε την πρωτοβουλία. Ο κ. Νικολογιάννης και η κα. Μπούγα αναφέρθηκαν στην επικοινωνία με τα πλησιέστερα στους δήμους Δασαρχεία για την προμήθεια δένδρων.

Για την οργάνωση της διεθνούς τηλεδιάσκεψης δήλωσαν ότι θα συμμετέχουν οι κα. Γαζή, ο Δρ. Αδριανός, ο κ. Νικολογιάννης και η κα. Νικολάου και εξέφρασαν την επιθυμία να συμμετάσχουν στην οργανωτική επιτροπή. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πράσινου Ταμείου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (Αρ. Απόφασης 194.3.2/2020) στις 20 Οκτωβρίου 2020 αποφάσισε την χρηματοδότηση της πρωτοβουλίας του ΚΕΠΑ με ποσό των €75000 για την πραγματοποίηση πιλοτικών δράσεων φύτευσης 75 δένδρων ανά Δήμο αφιερωμένων στην 75η επέτειο του ΟΗΕ, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της βιοποικιλότητας του πλανήτη.

Η απόφαση του Πράσινου Ταμείου έχει υποβληθεί στον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων και Έρευνας του ΕΚΠΑ από 6.11.2020, με την αποδοχή της από το ΕΚΠΑ να εκκρεμεί.

Share:

Leave a reply