Η Τήνος φωνάζει “ΟΧΙ” κατά των ανεμογεννητριών ή …φώναζε; Άδεια διέλευσης εξέδωσε η υπηρεσία του Δήμου. Κάλεσμα έξω από το Δημαρχείο.

Share:

Με την ιεραρχική προσφυγή που άσκησε το Κοινό Τηνίων και ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Υστερνιωτών Τήνου, κατά των αδειών διέλευσης που εξέδωσε η υπηρεσία του Δήμου Τήνου, προβάλλονται τρεις βάσιμοι νομικοί λόγοι, για τους οποίους οι άδειες αυτές είναι παράνομες. Το ίδιο επισήμανε και εχθές Σάββατο 28/8/2021 ο κ. Απόστολος Σοφιαλίδης, επίκουρος καθηγητής νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στην ομιλία του στην ανοικτή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Παλλάδα.

Οι λόγοι είναι σαφείς:

1. Οι άδειες εκδόθηκαν χωρίς κανέναν προηγούμενο έλεγχο καταλληλότητας του δρόμου.

2. Οι άδειες εκδόθηκαν με όρο την απαγόρευση οποιασδήποτε επέμβασης στον δρόμο, ενώ έχει γίνει ήδη επέμβαση και πιθανότατα να γίνουν και άλλες επεμβάσεις.

3. Οι άδειες περιλαμβάνουν ένα κομμάτι γης το οποίο δεν αποτελεί δημοτικό δρόμο. Για την ακρίβεια δεν αποτελεί καν δρόμο αλλά ιδιοκτησίες!

Ακόμη και η ανακοίνωση της αστυνομίας για απαγόρευση κυκλοφορίας στον δρόμο αυτό προβάλλει ως λόγο, την ιδιομορφία του εδάφους και το δύσβατο του δρόμου.

Καλούμε τον Δήμαρχο Τήνου να ακυρώσει τις παράνομες άδειες διέλευσης που εξέδωσε η υπηρεσία του Δήμου άμεσα.

Καλούμε όλους όσους βρίσκονται στο νησί, αύριο Δευτέρα 30 Αυγούστου στις 10.00, να βρεθούν έξω από το Δημαρχείο Τήνου για να ζητήσουμε από τον Δήμαρχο να κάνει το καθήκον του.

Στις 18 Δεκεμβρίου 2020 ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Σιώτος, σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το ίδιο θέμα, είχε προχωρήσει σε ανάρτηση όπου με καταγγελτικό ύφος προς τις Αρχές ζητούσε να τηρήσουν τα δέοντα, αποτρέποντας τη διέλευση των οχημάτων!

«Σαν τους κλέφτες», όπως θα έλεγε και ο θυμόσοφος λαός μας.
Σε μία στιγμή όπου όλη η χώρα βρίσκεται στο κρισιμότερο σημείο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Σε μια περίοδο όπου όλοι προσπαθούμε να διαχειριστούμε τις ψυχολογικές, και κοινωνικές επιπτώσεις της κρίσης.
Ακριβώς λίγο πριν τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων….
Κάποιοι επιλέγουν να έρθουν «σαν τους κλέφτες», όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός μας και να ξεφορτώσουν άγρια χαράματα τις ανεμογεννήτριες για να τις μεταφέρουν στα βουνά μας.
Αυτή όμως είναι η επιλογή της Ενεργειακής.
Δυστυχώς, δεν έχουμε απλώς ανθρώπους που ενδιαφέρονται αποκλειστικά μόνο για το κέρδος αλλά και ανθρώπους που δεν αντιλαμβάνονται πραγματικά ποια είναι η σημερινή συγκυρία.
Στη ζωή όλοι μας μπορεί να έχουμε διαφορές και αντιπαραθέσεις, υπάρχουν όμως κοινές αρχές και αξίες που διαφυλάσσουν την κοινωνική συνοχή.
Τελικά κάποιοι επιλέγουν συστηματικά την παραβίαση κάθε έννοιας ηθικής.
Ζητούμε οι Αρχές και ειδικά η Ελληνική Αστυνομία και το Λιμεναρχείο να τηρήσουν τα δέοντα, αποτρέποντας τη διέλευση των οχημάτων σε δημοτικό οδικό δίκτυο, καθώς δεν έχει δοθεί άδεια από το Δήμο Τήνου.
Ζητούμε το ελάχιστο από μια συντεταγμένη Πολιτεία.
Share:

Leave a reply