Η μάσκα επιβάλλεται σε όλους στα σούπερ μάρκετ, τσουχτερό το πρόστιμο.

Share:

Μετά από απόφαση της Υγειονομικής Επιτροπής του υπουργείου Υγείας από αύριο, Σάββατο 18 Ιουλίου θα πρέπει όλοι οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ και οι καταναλωτές να χρησιμοποιούν μη ιατρική μάσκα. Πηγές του υπουργείο Ανάπτυξης, με τους οποίες επικοινώνησε το CNN Greece, ανέφεραν πως για να εφαρμοστεί από αύριο, Σάββατο το συγκεκριμένο μέτρο, θα πρέπει να εκδοθεί Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα υπογράφεται είτε από τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη είτε από τον υφυπουργό, Νίκο Παπαθανάση.

 

 

Ακόμη, προβλέπεται πως στους παραβάτες θα επιβάλλεται πρόστιμο 150 ευρώ. Πάντως δεν αποκλείεται η ΚΥΑ να εκδοθεί αργά το βράδυ της Παρασκευής ή αλλιώς το πρωί του Σαββάτου. Σημειώνεται πως προ ολίγων ημερών η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων είχε εισηγηθεί να εφαρμοστεί αυτό το μέτρο την ώρα που στη χώρα μας υπάρχει άνοδος των κρουσμάτων από κορωνοϊό.

Το CNN Greece επικοινώνησε με τον καθηγητή λοιμωξιολογίας στην Παθολογική Κλινική του πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών Ρίο, Χαράλαμπο Γώγο, o οποίος δήλωσε πως υπάρχει ισχυρή σύσταση από την Επιτροπή για τη χρήση της μάσκας και πως καλό θα είναι αυτή να χρησιμοποιείται σε όλους τους κλειστούς χώρους.

πηγή: cnn

Share:

Leave a reply