0

Χτες Τετάρτη 1/12/2021 επισκέφθηκε τον Δήμο Κορινθίων ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής & Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης, συνοδευόμενος από στελέχη και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου.

Στην επίσκεψη παρευρέθηκε και ο Υφυπουργός Έρευνας & Τεχνολογίας & βουλευτής Κορινθίας κος Χρίστος Δήμας.
Ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος υποδέχθηκε τον Υπουργό και επισκέφθηκαν μαζί την Ανοικτή Δομή Φιλοξενίας και το ΠΡΟΚΕΚΑ στο Στρατόπεδο «Καλογερογιάννη». Στη συνέχεια στο Δημαρχείο Κορίνθου δόθηκε κοινή συνέντευξη τύπου.

Ο Δήμαρχος Κορινθίων ευχαρίστησε τον Υπουργό για το αμέριστο ενδιαφέρον που δείχνει και στην συνέχεια επανέλαβε για μία ακόμη φορά το πάγιο αίτημα του Δήμου Κορινθίων για την απομάκρυνση των εγκαταστάσεων της Ανοικτής Δομής και του ΠΡΟΚΕΚΑ από τον χώρο του Στρατοπέδου «Καλογερογιάννη», αφού όπως είναι γνωστό με την παραχώρηση του 50% του Στρατοπέδου στον Δήμο Κορινθίων θα υπάρξει μία σειρά από παρεμβάσεις που θα αναβαθμίσουν σημαντικά την ευρύτερη περιοχή.

Ο κος Υπουργός ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Κορινθίων για την υποδοχή του και τόνισε ότι το Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου σε συνεργασία με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα εξετάσει σε σύντομο χρονικό διάστημα εναλλακτικές λύσεις απομάκρυνσης και μεταφοράς των 2 υφιστάμενων Δομών, έτσι ώστε να συμβάλλει με τον τρόπο του στην εν λόγω προσπάθεια του Δήμου Κορινθίων.
Επίσης αναφέρθηκε στην αγαστή συνεργασία του Υπουργείου και του ιδίου προσωπικά με τον Δήμο Κορινθίων και τον Δήμαρχο, αλλά και στις σχετικές χρηματοδοτήσεις που έχει λάβει ο Δήμος Κορινθίων από το Υπουργείο ως αντισταθμιστικά οφέλη από την ύπαρξη των Δομών.

You may also like

Comments

Leave a reply