Επίσημη ενημέρωση Τσιόρδα για Κορωναοϊό (video). Κλείνουν παιδότοποι, γυμναστήρια, θέατρα, κινηματογράφοι, κέντρα διασκέδασης.

Share:

Ο επικεφαλής της επιτροπής λοιμωξιολόγων, Σωτήρης Τσιόδρας, ανακοίνωσε το κλείσιμο παιδότοπων, γυμναστηρίων, κινηματογράφων, θεάτρων και κέντρων διασκέδασης για 15 ημέρες, για προληπτικούς λόγους. Παράλληλα αναστέλλεται και η λειτουργία των δικαστηρίων. Όπως διευκρίνισε λίγο αργότερα ο κ. Τσιόδρας η απόφαση δεν αφορά χώρους εστίασης.

Θα ληφθούν πιο αυστηρά μέτρα;   Ερωτηθείς για το κατά πόσο είναι πιθανό να ληφθούν περισσότερα περιοριστικά μέτρα, όπως αυτά που ελήφθησαν στην Ιταλία, όπου έμειναν ανοικτά μόνο τα καταστήματα τροφίμων και τα φαρμακεία, ο κ. Τσιόδρας εκτίμησε πως η Ελλάδα δεν θα φτάσει σε αυτό το σημείο καθώς έχουν ληφθεί τα περισσότερα από τα λεγόμενα μέτρα αποστασιοποίησης, με στόχο την μείωση των συναθροίσεων για λόγους ασφαλείας.   «Θεωρώ ότι με αυτά τα μέτρα θα περιορίσουμε την επιδημία και θα πρέπει να ελπίζουμε στο καλύτερο», είπε, σχολιάζοντας πως στην Ιταλία, υπήρξε ενδεχομένως υποτίμηση της νόσου COVID-19 και δεν βοήθησε το σύστημα των αποκεντρωμένων διοικήσεων.   Τα ξημερώματα, κατέληξε το πρώτο θύμα του ιού στην Ελλάδα, ένας 66χρονος που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στους «Αγίους Τόπους» και είχε διασωληνωθεί όταν εμφάνισε σοβαρά προβλήματα υγείας από την νόσο COVID-19.   Όσοι έχουν ήπια συμπτώματα δεν θα πρέπει να πηγαίνουν πλέον για έλεγχο στα νοσοκομεία, καθώς αυξάνεται η πιθανότητα να μολύνουν και άλλους. Η έξαρση του ιού αναμένεται να εξαπλωθεί τις επόμενες ημέρες, προειδοποίησε ο κ. Τσιόδρας, επιμένοντας στην σημασία της τήρησης των προληπτικών μέτρων σε ατομικό επίπεδο. «Όσο καλύτερα αντιδράσουμε, τόσο λιγότερα κρούσματα θα έχουμε».

πηγή: www.lifo.gr

Share:

Leave a reply