Εντυπωσιακό και καλοδιατηρημένο το «βυθισμένο» μεσαιωνικό κάστρο Scaliger.

Share:

Χτισμένο σε μια χερσόνησο που εκτείνεται επί 4 χλμ., το μικρό αυτό μεσαιωνικό κάστρο είναι γνωστό κι ως «βυθισμένο κάστρο»! Πρόκειται για το κάστρο Scaliger (Rocca Scaligera), το οποίο βρίσκεται στην Σιρμιόνε (Sirmione), μια μικρή πόλη στις όχθες της λίμνης Γκάρντα, της μεγαλύτερης λίμνης της Ιταλίας και αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο!

( by Dora )

Photo: @lifeofsabin

Το Κάστρο Scaliger χτίστηκε από τον λόρδο Scaliger το 1277 κυρίως ως προστασία από τους εχθρούς και θεωρείται ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα μεσαιωνικά κάστρα της Ιταλίας. Βρίσκεται σε στρατηγικό σημείο στην είσοδο της χερσονήσου αποτελώντας το σήμα κατατεθέν της πόλης και είναι περιτριγυρισμένο από τάφρο με πολλές πάπιες και κύκνους που μπορεί να δει κανείς σήμερα, ενώ η είσοδος είναι δυνατή μόνο από δύο γέφυρες.

Το ψευδώνυμο του «βυθισμένου κάστρου» προέρχεται από την πρώτη εντύπωση που δίνει στον επισκέπτη, καθώς το μικρό οχυρωμένο λιμανάκι του είναι χτισμένο με τέτοιο τρόπο που μοιάζει σαν έχει μισοβυθιστεί στα νερά της λίμνης! Ολόκληρο το κάστρο Scaliger αποτελεί ένα σπάνιο παράδειγμα μεσαιωνικής οχύρωσης, συμπεριλμβανιμένου και του εντυπωσιακά οχυρωμένου λιμανιού το οποίο είναι και μοναδικό στον κόσμο.
Ο πύργος είναι ανοικτός για το κοινό, ενώ εκτός από το μικρό αλλά πανέμορφο κάστρο, ο κύριος χώρος στεγάζει ένα μικρό μουσείο με τοπικά ευρήματα από τη ρωμαϊκή εποχή και μερικά μεσαιωνικά αντικείμενα. Επίσης, υπάρχουν 146 σκαλοπάτια που οδηγούν μέχρι τα τείχη και από εκεί σε έναν πύργο ύψους 47 μέτρων, ο οποίος είναι και ο υψηλότερος από τους συνολικά τέσσερις πύργους. Φτάνοντας στην κορυφή του πύργου οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν την εντυπωσιακή πανοραμική θέα της πόλης και της λίμνης.
πηγή: topiatoukosmou
Share:

Leave a reply