Εκεί που ο μύθος συναντάει τις ρουμανικές παραδόσεις, η ιστορία του Κόμη Δράκουλα ζωντανεύει στο μεσαιωνικό Μπρασόβ

959
0
Share:

Μπρασόβ, η γραφική επαρχία στην περιοχή της Τρανσυλβανίας. Εκεί που ο μύθος συναντάει τις ρουμανικές παραδόσεις, η ιστορία του Κόμη Δράκουλα ζωντανεύει σε ένα μεσαιωνικό σκηνικό. Το Μπρασόβ είναι μια καταπράσινη πόλη στην καρδιά της Ρουμανίας και βρίσκεται πολύ κοντά σε ένα από τα πιο γνωστά χιονοδρομικά κέντρα της περιοχής, το Ποϊάνα Μπρασόβ.

Γράφει το ”Travel Scrapbook”

  • Βόλτα στην πλατεία Piața Sfatului, (counsil square ή αλλιώς πλατεία συμβουλίου). Μικρά χρωματιστά σπιτάκια τριγύρω, το βουνό από πίσω που είναι τόσο κοντά και νομίζεις σχεδόν μπορείς να το αγγίξεις, μικρά καφέ με τραπεζάκια πάνω στην πλατεία ακόμα και το χειμώνα. Όλοι οι δρόμοι οδηγούν εκεί.

φωτογραφία Travel Scrapbook

  • Πήγαινε στο luther για φαγητό. Βρίσκεται στην κεντρική πλατεία, (Piața Sfatului) και θα βρείς την νοστιμότερη βελουτέ μανιταρόσουπα. Ιδανικό πιάτο αν έξω η θερμορασία αγγίζει τους -2 βαθμούς Κελσίου.

 

φωτογραφία Travel Scrapbook

  • Νιώσε λίγο σα να βρίσκεσαι στο Hollywood  με φοντο την πινακίδα ”BRASOV”. Βγάλε φωτογραφίες, πόζαρε, περίμενε να βραδιάσει να τη δεις φωτισμένη, νιώσε χολιγουντιανό αέρα στην καρδιά της Ρουμανίας. Το Μπρασόβ έχει τη δικιά του πινακίδα – σύμβολο.

φωτογραφία Travel Scrapbook

  • Περπάτησε μέχρι να χαθείς στα στενά πλακόστρωτα δρομάκια της ιστορικής πόλης. Μικρά μαγαζάκια με σουβενίρ, παραδοσιακοί φούρνοι με λιχουδιές και χρώματα παντού.

 

5. Διέσχισε το στενότερο δρόμο στην Ευρώπη, τον strada sforii. Με πλάτος μόλις λίγο πιο πάνω από το 1 μέτρο, δικαιωματικά κατέχει τον τίτλο του στενότερο δρόμου στην Ευρώπη.

 

 

 

 

 

 

 

6. Επίσκεψη στο κάστρο Βράν ή αλλιώς γνωστό και ως κάστρο του Κόμη Δράκουλα. Ναι, καλά διάβασες. Το Μπρασόβ θεωρείται η πόλη του Κόμη Δράκουλα. Μπορεί στο συγκεκριμένο κάστρο ο ίδιος ο Δράκουλας να έμεινε ελάχιστα, είναι όμως το πιο γνωστό τουριστικό αξιοθέατο.

 

 

 

 

 

 

7. Μαύρη εκκλησία. Πήρε το όνομά της εξαιτίας μας πυρκαγιάς το 1968. Είναι η μεγαλύτερη Γοτθική εκκλησία της Ρουμανίας και η μεγαλύτερη μεταξύ Βιέννης και Κωνσταντινούπολης. Στο εσωτερικό της βρίσκεται ένα από τα πιο εντυπωσιακά εκκλησιαστικά όργανα.

 

8. Να δεις την πύλη της Αικατερίνης, τη μόνη αυθεντική πόλη που σώζεται από τα μεσαιωνικά χρόνια μέχρι σήμερα.

 

πηγή: travelscrapbookgr

 

Share:

Leave a reply