«Είναι μεγάλη τιμή, είμαι Έλληνας εδώ και 32 χρόνια. Η Ελλάδα είναι ένα “καταφύγιο”. Έχω γυρίσει όλον τον κόσμο, έχω πάει στα ομορφότερα μέρη της Γης, τίποτα δεν είναι σαν την Ελλάδα» ανέφερε ο πολυβραβευμένος ηθοποιός και σκηνοθέτης Tom Hanks.

Share:

Στην τελετή απονομής των «Χρυσών Σφαιρών 2020» στο Χόλιγουντ, βρέθηκε ο πολυβραβευμένος ηθοποιός και σκηνοθέτης παγκόσμιας εμβέλειας, Τομ Χανκς, όπου και παρέλαβε το βραβείο Σεσίλ Ντε Μιλ για το σύνολο της καριέρας του. Ο Τομ Χανκς που πρόσφατα πολιτογραφήθηκε Έλληνας πολίτης κατά την απονομή του βραβείου του μίλησε για το γεγονός ότι είναι πλέον Έλληνας: «Είναι μεγάλη τιμή. Είμαι Έλληνας εδώ και 32 χρόνια. Η Ελλάδα είναι ένα «καταφύγιο». Έχω γυρίσει όλον τον κόσμο, έχω πάει στα ομορφότερα μέρη της Γης, τίποτα δεν είναι σαν την Ελλάδα. Η γη, ο ουρανός, το νερό κάνουν καλό στην ψυχή σου. Είναι ιαματικό μέρος. Ειδικά όταν προσαρμοστείς σε αυτό το φανταστικό πρόγραμμα των Ελλήνων, να κοιμάσαι μέχρι το μεσημέρι και να μένεις ξύπνιος και να συζητάς στην ταβέρνα μέχρι τις 3 τα ξημερώματα. Η καλύτερη ζωή που μπορεί να κάνει κάποιος!».

Και ως Έλλην με χιούμορ, αναφέρθηκε στο μεγάλο του άγχος: «Έχω κάποιες απορίες ωστόσο, μετά την πολιτογράφησή μου ως Έλληνας πολίτης. Πρώτον, πρέπει να πάω φαντάρος; Γιατί ούτως ή άλλως δεν θα ήμουν καλός. Πονάνε τα γόνατά μου και είμαι ένας ηλικιωμένος πια. Δεύτερον, πρέπει να πληρώνω φόρους; Ή αρκεί να πληρώνω με μετρητά και όλα καλά;»

Ο Τομ Χανκς δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του όταν πήρε στα χέρια του το τιμητικό βραβείο Cecil B. DeMille για την προσφορά του στην Εβδόμη Τέχνη  στις Χρυσές Σφαίρες.

Share:

Leave a reply