Γρήγορο, νόστιμο, κλασικό λαδερό με λαχανικά.

Share:

Κλασσικό λαδερό φαγητό με λαχανικά. Αν δεν βρούμε φρέσκες αγκινάρες και αρακά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένα. Γίνονται το ίδιο νόστιμα.

ΥΛΙΚΑ
8 αγκινάρες καθαρισμένες φρέσκες, ή κατεψυγμένες
500 γρ. αρακά
2 καρότα, κομμένα σε μικρά καρέ
3 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε χοντρά κομμάτια
1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
2 ντομάτες ξεσποριασμένες κομμένες σε μικρά καρέ
1 φλιτ. τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΒΗΜΑ 1 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Προσθέτω το κρεμμύδι και σοτάρω για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο. Ρίχνω το καρότο και συνεχίζω το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμα. Προσθέτω τις αγκινάρες, τον αρακά, τις πατάτες, τις ντομάτες, ανακατεύω και αλατοπιπερώνω.

ΒΗΜΑ 2 Προσθέτω 1 φλυτζάνι ζεστό νερό και αφήνω το φαγητό να μαγειρευτεί για 30-35 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να μείνει μόνο με το λαδάκι του. Λίγο πριν σβήσω το φαγητό, προσθέτω τον άνηθο και δοκιμάζω για το αλάτι.

ΒΗΜΑ 3 Σερβίρω το φαγητό ζεστό ή χλιαρό.

πηγή: dinanikolaou

Share:

Leave a reply