Γνωρίζουμε (δωρεάν) τα εμβληματικά κτήρια, μοναδικά στολίδια της Αθήνας, αυτή την Κυριακή 24 Νοεμβρίου

Share:

Aυτή την Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2019, δίνουμε ραντεβού στις 11 πμ και σας προσκαλούμε σ’ έναν ιστορικό – αρχιτεκτονικό περίπατο στο κέντρο της Αθήνας για να ανακαλύψουμε εμβληματικά κτήρια σύμβολα – τοπόσημά της, τα οποία αποτελούν μοναδικά στολίδια της πόλης.

Τα μέγαρα της Αθήνας είναι εντυπωσιακά και «κεντρίζουν» το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων. Όποιος δεν τα έχει επισκεφθεί, έχει την ευκαιρία αυτή τη Κυριακή να το κάνει εντελώς δωρεάν και να ξεναγηθεί σε μέγαρα όπως αυτό της Δούκισσας της Πλακεντίας και άλλων εμβληματικών κτιρίων της Αθήνας. Σε μία εκπαιδευτική δραστηριότητα που θα σας «γεμίσει» με γνώσεις το κυριακάτικο πρωινό σας. Μία δωρεάν ξενάγηση στα Μέγαρα της Αθήνας μαζί με τους atenistas αύριο Κυριακή 24/11 που θα μας ξεναγήσουν στα επιβλητικά κτίρια.

Η δωρεάν ξενάγηση θα δώσει την ευκαιρία ακούσουμε για την ιστορία των μεγάρων, ξεκινώντας από την Τριλογία και διασχίζοντας τη Βασιλίσσης Σοφίας, θα καταλήξουμε στους κήπους του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου περνώντας μπροστά από Κτίρια – Μέγαρα της Αθήνας που έχουν αλλάξει χρήση στη πάροδο των χρόνων αλλά εξακολουθούν να διατηρούν την αίγλη και τον χαρακτήρα τους.

Ο περίπατος θα ξεκινήσει από την οδό Πανεπιστημίου (στάση μετρό: Πανεπιστήμιο). Οδηγός μας στον περίπατο η Δρ Ιστορίας της Τέχνης, τ. Επιμελήτρια της Εθνικής Πινακοθήκης, κα Μαριλένα Κασιμάτη και η συμμετοχή είναι δωρεάν και ελεύθερη, δεν απαιτείται κάποιο κόμιστρο ή κάποια εγγραφή για να συμμετέχετε στην ξενάγηση.

Share:

Leave a reply