Γλυκό: Nηστίσιμα πασχαλινά κουλουράκια!

Share:

Συνταγή για αφράτα νηστίσιμα πασχαλινά κουλουράκια έχεις? Αν όχι σήμερα θα σου δείξω την δική μου αγαπημένη συνταγή που θα μοσχοβολήσει την κουζίνα σου και θα ευχαριστήσει τα μικρά σου πιτσιρίκια!Και επειδή κάνουμε οι περισσότεροι νηστεία αυτό το διάστημα, σκέφτηκα πως τα κουλουράκια που θα σου δείξω σήμερα πρέπει να είναι νηστίσιμα!

Τι θα χρειαστείς:

1 κούπα του καφέ σπορέλαιο
1 κούπα του καφέ χυμό πορτοκαλιού
1 βανίλια
2 κούπες του καφέ ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας baikin
3 κούπες του καφέ αλεύρι
λίγο ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού

Όπως βλέπεις είμαι παραδοσιακή στο μέτρημα! Σπάνια δίνω συνταγές με γραμμάρια! Μην σε φοβίζει καθόλου αυτό γιατί είναι συνταγές που απλά πρέπει να χρησιμοποιήσεις την ίδια μονάδα μέτρησης, δηλαδή την ίδια κούπα! Όταν λέω κούπα του καφέ εννοώ αυτή του κλασσικού Neskafe που βλέπεις στην τηλεόραση! Από την στιγμή που θα μετρήσεις όλα τα υλικά με την ίδια κούπα, τότε η επιτυχία της συνταγής είναι δεδομένη!

Η διαδικασία είναι πολύ απλή!

Χτυπάμε στο mixer το σπορέλαιο με τη ζάχαρη και έπειτα ρίχνουμε την βανίλια, το bakin, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού. Στο τέλος ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε ώσπου να γίνει ομοιόμορφο το ζυμάρι μας! Το αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα ώσπου να σφίξει! Έπειτα πλάθουμε τα κουλουράκια μας σε ότι σχήμα θέλουμε! Εγώ στο μισό ζυμάρι πρόσθεσα κακάο και έτσι τα κουλουράκια μου ήταν μισά πορτοκαλιού και μισά με γεύση κακάο! Αλείφουμε με λίγο σπορέλαιο με την βοήθεια ενός πινέλου!

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου!
Προσοχή, όχι παραπάνω γιατί θα ξεραθούν πολύ!

Απλή συνταγή, νηστίσιμη και με υλικά που έχουμε στο ντουλάπι μας! Είτε νηστεύεις είτε όχι η συνταγή αυτή είναι ιδανική!

πηγή: mamasnpapas

Share:

Leave a reply