Γερμανία, πανδημία και “τρικυμία”, διαδήλωση 15.000 αρνητών κορωνοϊού στην Στουτγκάρδη… πασχαλινές διακοπές 40.000 στην Μαγιόρκα.

Share:

Στην Στουτγκάρδη συγκεντρώθηκαν – χωρίς να τηρούν την επιλεγόμενη κοινωνική απόσταση – περίπου 15.000 «αρνητές του κορωνοϊού», οι περισσότεροι εκ των οποίων δεν φορούσαν μάσκα.

Η διαδήλωση προσέλαβε εξάλλου επικίνδυνες διαστάσεις, όταν κάποιοι από το συγκεντρωμένο πλήθος άρχισαν να πετούν πέτρες εναντίον τηλεοπτικού συνεργείου του ARD και δημοσιογράφου του, ο οποίος μάλιστα βρισκόταν σε ζωντανή σύνδεση με το δελτίο ειδήσεων του σταθμού. Χθες το βράδυ ο Δήμαρχος της Στουτγάρδης Φρανκ Νόπερ ανακοίνωσε ότι, μετά τις παραβάσεις που καταγράφηκαν το Μεγάλο Σάββατο, οι οποίες ξεπέρασαν τις 300, προτίθεται να απαγορεύσει μελλοντικές αντίστοιχες διαδηλώσεις. «Αυτό που συνέβη είναι χαστούκι για την κοινωνία στο σύνολό της», δήλωσε ο υπουργός Υγείας της Βάδης – Βυρτεμβέργης Μάνε Λούχα, καταδικάζοντας τα επεισόδια.

Την ίδια ώρα, αψηφώντας τις εκκλήσεις της κυβέρνησης, περίπου 40.000 Γερμανοί επέλεξαν να περάσουν τις πασχαλινές διακοπές τους στη Μαγιόρκα. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο την Μεγάλη Πέμπτη προσγειώθηκαν στο ισπανικό νησί 54 πτήσεις από την Γερμανία, ενώ την Κυριακή των Βαΐων οι πτήσεις έφτασαν τις 129. Προκειμένου να επιστρέψουν στην Γερμανία, οι ταξιδιώτες θα πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό μοριακό τεστ για τον νέο κορωνοϊό, ενώ επιπλέον θα τεθούν σε προληπτική καραντίνα.

 

πηγή: cnn

Share:

Leave a reply