Βόχα: «37ο Σπάρταθλον» κάλεσμα στη γιορτή αθλητισμού

Share:

Το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός στον κόσμο των υπεραποστάσεων, το 37ο Σπάρταθλον, θα ξεκινήσει στις 7.00 το πρωί της Παρασκευής 27ης Σεπτεμβρίου 2019, από τους πρόποδες του Ιερού βράχου της Ακροπόλεως των Αθηνών. 400 δρομείς προερχόμενοι από 53 χώρες από όλα τα σημεία του πλανήτη, θα διανύσουν την απόσταση από την Αθήνα στη Σπάρτη, περνώντας από αρχαιολογικούς χώρους, σε δρόμους και μονοπάτια της Αττικής και Πελοποννήσου, διασχίζοντας την κορυφή του βουνού Αρτεμισίου, τους κάμπους της Νεμέας, την γέφυρα του Ευρώτα. Θα διαδώσουν το μήνυμα του ευ αγωνίζεσθε μέσω της ιστορικής αυτής διοργάνωσης. Ο Δήμος Βέλου Βόχας στηρίζει κάθε χρόνο με το ίδιο υψηλό αίσθημα ευθύνης τον αγώνα συνεργαζόμενος πάντα με άψογο και ουσιαστικό τρόπο με τους διοργανωτές.

Εξάλλου οι ευχαριστήριες επιστολές από τους διοργανωτές κάθε χρόνο προς το Δήμο μας το αποδεικνύουν. Φέτος ο Δήμος Βέλου Βόχας θα είναι εκεί να υποστηρίξει για άλλη μία φορά το υπεράνθρωπο εγχείρημά τους και καλεί τους δημότες να διευκολύνουν τη διέλευση αθλητών και συνοδών στους δρόμους στους οποίους τρέχουν, αλλά και να υποστηρίξουν ηθικά με την παρουσία τους στους σταθμούς και τα σημεία διέλευσης τους δρομείς.

Το “Σπάρταθλον” είναι ένας αγώνας φόρος τιμής στη δύναμη και την αντοχή του ανθρώπου, οι οποίες για το κοινό καλό μπορούν να γίνουν υπεράνθρωπες. Με αυτό κατά νου καλούμε τους δημότες μας αύριο Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα από 2.00μ.μ. μέχρι τις βραδινές ώρες να συμμετέχουν σ’ αυτή τη γιορτή του αθλητισμού που τιμά τον άνθρωπο και τις δυνάμεις του.

Η φετινή διοργάνωση του 37ου Σπάρταθλον χαρακτηρίζεται επίσης από την παρουσία 60 Ελλήνων Αθλητών και Αθλητριών από τον χώρο των υπεραποστάσεων. Ο αγώνας διεξάγεται επάνω στα βήματα του Αρχαίου ημεροδρόμου Φειδιππίδη, που κάλυψε το μακρύ δρομικό ταξίδι των 246 km, φτάνοντας στη Σπάρτη την επόμενη ημέρα. Το στάδιο της πολύμηνης προετοιμασίας των 400 αθλητών και αθλητριών χαρακτηρίζεται από εντατικές πολύμηνες προπονήσεις και από ανάλογη ψυχολογική προετοιμασία.
Μαζί τους, συμπαραστάτες στη δοκιμασία τους, εκατοντάδες εθελοντές, συνοδοί, γιατροί, φυσιοθεραπευτές. Πλήθος κόσμου από την εκκίνηση, τους ενδιάμεσους Δήμους μέχρι και τον τερματισμό θα τους δίνει αμέριστα την υλική και ψυχολογική υποστήριξη. Ο περσινός 1ος Έλληνας δρομέας του 36ου ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ ο Ιωάννης Πολυμένης, θα δώσει και φέτος το παρών διεκδικώντας έναν καλύτερο χρόνο στην κάλυψη της απόστασης.
Επίσης η Ελληνίδα πρωταθλήτρια των Υπεραποστάσεων, και περσινή πρώτη Ελληνίδα του 36ου Σπάρταθλον Γεωργία Μαντά, κατέχει το Ρεκόρ κάλυψης της διαδρομής, και για πολύ λίγο έχασε την 3η θέση στο βάθρο, στην κατηγορία των Γυναικών, θα προσπαθήσει να επαναλάβει όχι μόνον τον περσινό της θρίαμβο, αλλά να διεκδικήσει εκ νέου μία από τις 3 θέσεις του βάθρου! Σημειώσατε δε ότι ο αγώνας τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης και του Υπουργείου Τουρισμού.

 

 

Share:

Leave a reply