Βόλτα σε μοναδικές, ατμοσφαιρικές Χριστουγεννιάτικες αγορές: «Wolfgang Advent» στην Αυστρία… με τη λάμψη του κεριού (video)

Share:

Λίγες μέρες πριν την “επίσημη πρώτη” λειτουργίας των Χριστουγεννιάτικων Αγορών στην Ευρώπη, ξεκινάμε μία εικονική περιήγηση σε φημισμένες, αλλά και λιγότερο γνωστές Χριστουγεννιάτικες αγορές, που έχουν όμως μεγάλη ιστορία, παραμυθένια ατμόσφαιρα, ειδυλλιακά τοπία… Το ταξίδι δε μπορεί να μην ξεκινήσει από την κεντρική Ευρώπη, από τα μέρη αυτά που λες και “περιμένουν” κάθε χρόνο τα Χριστούγεννα που ο εορτασμός, ο στολισμός, οι αγορές, προετοιμάζονται από τις αρχές του προηγούμενου!

 «Wolfgang Advent»

Η Wolfgangsee είναι μια λίμνη στην Αυστρία που βρίσκεται στην περιφέρεια του Σάλτσμπουργκ και είναι μια από τις πιο γνωστές λίμνες στην περιοχή του θέρετρου Salzkammergut. Οι δήμοι στην ακτή της είναι Strobl, St. Gilgen με τα χωριά Abersee και Ried, καθώς και η αγορά του Αγίου Βόλφγκανγκ στην επαρχία της Άνω Αυστρίας. Η πόλη και η λίμνη πήραν το όνομα τους από τον Άγιο Βόλφγκανγκ του Ρέγκενσμπουργκ, ο οποίος, σύμφωνα με το μύθο, έχτισε την πρώτη εκκλησία εδώ στα τέλη του 10ου αιώνα.

“η μυσταγωγία των Χριστουγέννων υπό το φως του κεριού”

Ακτινοβολώντας από μακριά στη λίμνη Wolfgangsee, μέσα από τις σκοτεινές χειμωνιάτικες νύχτες, η φιλόξενη και ειρηνική λάμψη του φαναριού-κεριού προσελκύει τους επισκέπτες, τους καλεί κοντά για να μελετήσουν, να αναρωτηθούν και να απολαύσουν την αγορά της λίμνης Wolfgang Advent (Χριστούγεννα). Υπάρχει διάχυτα στην ατμόσφαιρα, χαρούμενη προσδοκία για τα Χριστούγεννα όπου οι επισκέπτες μπορούν να βιώσουν συναρπαστικά έθιμα που έρχονται από βάθος χρόνων έως σήμερα. Η αγορά της Advent (Χριστουγέννων) της λίμνης Wolfgangsee γιορτάζεται ετησίως στο St. Gilgen, Strobl και St. Wolfgang. Στο χωριό του Αγίου Βόλφγκανγκ, τα φανάρια και τ΄αμέτρητα φωτάκια προσφέρουν μια ζεστή ατμόσφαιρα,από την άλλη η συμπαγής, ρουστίκ διακοσμημένη αγορά, περιβάλλει μαιάνδρους από την πλατεία Postplatz μέχρι τη λίμνη, ενώ στο χωριό του Μότσαρτ, το St. Gilgen ο επισκέπτης απολαμβάνει το μπαρόκ σκηνικό που επικρατεί. Μια παρηγοριά και μια χαρούμενη προσδοκία για τα Χριστούγεννα, απεικονίζεται στις προσόψεις της αγοράς – σχεδιασμένες από τον καλλιτέχνη Raja Schwahn-Reichmann. Το ειδυλλιακό χωριό Strobl, ωστόσο, μεταμορφώνεται ρομαντικά σε κάτι πολύ ξεχωριστό – με εξαιρετικές σκηνές της Γεννήσεως(φάτνες).

 

Share:

Leave a reply