Βόλτα σε μοναδικές, ατμοσφαιρικές Χριστουγεννιάτικες αγορές: «Traditional Christmas markets» στο Brno

Share:

Στην Τσεχία τα Χριστούγεννα, η “παραμυθένια” ατμόσφαιρα, το “φαντασμαγορικό-ζωντανό” πνεύμα των εορτών, ο πόλος έλξης, δεν αφορά μόνο την Πράγα, αλλά και τη δεύτερη πόλη της χώρας… το Μπρνο! Η Χριστουγεννιάτικη Αγορά του Brno πραγματοποιείται από τις 29 Νοεμβρίου και είναι εξίσου όμορφη και παραδοσιακή με της πρωτεύουσας. Το Μπρνο φωτίζεται από χιλιάδες μικρά λευκά φώτα. Παραδοσιακά, το χριστουγεννιάτικο δέντρο βρίσκεται εδώ, περιτριγυρισμένο από παραδοσιακές χριστουγεννιάτικες αγορές με περίπτερα που πωλούν αναψυκτικά, ποτά , παραδοσιακά χειροποίητα προϊόντα και δώρα Χριστουγέννων. Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να απασχοληθούν στα δημιουργικά εργαστήρια που αποτελούνται από τρεις ενότητες σε  μοντέρνα γυάλινα σπιτάκια. Εντυπωσιακή είναι και η Φάτνη του Χριστού όπως και η γωνιά του “Ζωολογικού Κήπου”.

Το φεστιβάλ έχει δύο θεματικά κέντρα. Το πρώτο είναι γύρω από την πλατεία Ελευθερίας και έχει έντονα τα χαρακτηριστικά του κεφιού και της διάθεσης, της παρέας και της διασκέδασης καθώς πραγματοποιούνται συναυλίες, προσφέρονται ξεχωριστά ποτά της πόλης, όπως τοπικά λικέρ, ζεστό κρασί, παραδοσιακά εδέσματα της Μοραβιανής κουζίνας και όλα αυτά συνθέτουν ένα πολύ ζεστό και γιορτινό κλίμα στα Winter Bar με τις σόμπες που βρίσκονται πάνω στην πλατεία.

Ενώ η Πλατεία Dominican, έχει μια πολύ πιο παραδοσιακή αίσθηση και είναι ιδανική για οικογένειες, “κατακλύζεται”  από νότες τραγουδιών, αφού το Brno έχει χαρακτηριστεί ως “δημιουργική πόλη για τη μουσική”  από την UNESCO. Υπάρχει επίσης η «Cabbage Market», όπου λιανοπωλητές  χειροτεχνίας διαθέτουν τις χριστουγεννιάτικες δημιουργίες τους και άλλα πολλά εποχιακά είδη. Τέλος, το σημείο που επικεντρώνει το έντονο ενδιαφέρον του επισκέπτη, δε θα μπορούσε να είναι άλλο από αυτό που η μυρωδιά των μοραβιανών εδεσμάτων από τα επιτυχημένα εστιατόρια και όχι μόνο του Brno, των punch και των χριστουγεννιάτικων λιχουδιών σερβίρονται ζεστά ζεστά! Στην αγορά θα βρείτε φλιτζάνια που μπορείτε να αγοράσετε από καταστήματα και στη συνέχεια αφού το χρησιμοποιήσετε να τα ανταλλάξετε με καθαρό σε ένα επόμενο κατάστημα. Στο τέλος της επίσκεψης σας μπορείτε να το πάρετε μαζί σας ως αναμνηστικό ή να το επιστρέψετε και να σας επιστραφούν τα χρήματα σας.

Share:

Leave a reply