“Βίος και πολιτεία ” η Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας, καταγγελίες (video) Ελλήνων ιστιοπλόων. Νίκος Κακλαμανάκης: «απειλούνται αθλητές με ανυπόστατους λόγου και αιτίες»

Share:

Συγκλονιστικές καταγγελίες κατά της ομοσπονδίας ιστιοπλοΐας έκαναν κορυφαίοι Έλληνες ιστιοπλόοι από τον Σεπτέμβρη 2020. Σύμφωνα με δηλώσεις τους σε ένα Video teaser άνθρωποι της ομοσπονδίας φέρεται να έχουν πει ότι εάν θέλουν έναν αθλητή «τον καταστρέφουν σε μία νύχτα», ενώ μιλάνε για συναλλαγές κάτω από το τραπέζι, για κλίμα τρομοκρατίας κλπ.

(video:  AMNA Sport)

Αυτές οι καταγγελίες προέρχονται από κάποια από τα κορυφαία ονόματα του αθλήματος, όπως Σοφία Μπεκατώρου, Νίκος Κακλαμανάκης, Τάκης Μάντης, Παύλος Καγιαλής κ.α. Η «καπετάνισσα», η Σοφία Μπεκατώρου αποφάσισε να μιλήσει για τους ύφαλους που έχει βρει στη στεριά. «Το μοναδικό πράγμα που είχαμε από την ομοσπονδία ήταν ένας συνεχής πόλεμος. Δεν νοείται να ακούω από πρόεδρο ελληνικής ιστιοπλοϊκής ομοσπονδίας ότι εγώ εάν θέλω έναν αθλητή τον καταστρέφω σε μία μέρα. Μάλιστα, σε μία νύχτα, είπε», λέει η κορυφαία αθλήτρια της ελληνικής ιστιοπλοΐας.

Συγκλονιστική είναι και η νεαρή Βασιλεία Καραχάλιου, η οποία συγκινημένη κλαίει κατά τη διάρκεια των δηλώσεών της. «Ή είσαι μαζί τους και κάνουν προσωποικά deal ή είσαι απέναντί τους και σε πολεμάνε, και όποιος αντέξει».

Για συμφωνίες κάτω από το τραπέζι έκανε λόγο ο Παύλος Καγιαλής ενώ ο Τάκης Μάντης μίλησε για μία ομοσπονδία που μπορεί να οδηγήσει έναν αθλητή στα δικαστήρια.

Ο Γιάννης Μιτάκης μίλησε για κλίμα τρομοκρατίας και ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης Νίκος Κακλαμανάκης αναφέρθηκε σε ένα «τοξικό περιβάλλον». Μάλιστα, οι αθλητές προανήγγειλαν ότι οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις θα συνεχιστούν.

(video: #ΕΡΤ)

Καλεσμένος της εκπομπής ήταν και ο πρόεδρος της ΕΙΟ Αντώνης Δημητρακόπουλος, ο οποίος όταν ρωτήθηκε για τις καταγγελίες των αθλητών στο επίμαχο video, απάντησε μεταξύ άλλων: «Κάθε χρόνο έχουμε 25 μετάλλια από διεθνείς αγώνες. Διαθέτουμε 2500 αθλητές. Το να βγουν κάποιοι αθλητές και να κάνουν παράπονα ρωτήστε τους ίδιους γιατί το έκαναν». Όταν οι δημοσιογράφοι επισήμαναν ότι οι «κάποιοι» είναι Ολυμπιονίκες και πρωταθλητές, τόνισε: «Το κάποιοι αναφέρεται στον αριθμό και όχι στην αξία τους».

Αγωγή στα πολιτικά δικαστήρια εναντίον του «χρυσού» Ολυμπιονίκη της Ατλάντα και «ασημένιου» στην διοργάνωση της Αθήνας το 2004, Νικόλα Κακλαμανάκη, κατέθεσε η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ). Όπως αποκαλύπτει το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η ΕΙΟ αξιώνει απο τον «γιο του ανέμου» το ποσό των 100.000 ευρώ! Τον Νοέμβριο (2019) και στο πλαίσιο της συζήτησης του αθλητικού νόμου, ο υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, κάλεσε μεταξύ άλλων αθλητών και τον Νικόλα Κακλαμανάκη, προκειμένου να τοποθετηθούν σχετικά. Ο Ελληνας Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοϊας, υποστήριξε ενώπιον της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, την πεποίθηση, πως με τον νέο αθλητικό νόμο, θα αντιμετωπισθούν παθογένειες, οι οποίες ταλανίζουν τον αθλητισμό της χώρας μας εδώ και δεκαετίες. Τα επιχειρήματα που χρησιμοποίησε ο Κακλαμανάκης, προφανώς δυσαρέστησαν τους επί τρεις δεκαετίες διοικούντες την ΕΙΟ, οι οποίοι στα τέλη Νοεμβρίου 2019, του απέστειλαν εξώδικο, ενώ τον περασμένο Ιούνιο κατέθεσαν αγωγή στα πολιτικά δικαστήρια εναντίον του.

Δελτίο Τύπου της ΕΙΟ:      

«Μετά τις πρόσφατες «συγκλονιστικές τους αποκαλύψεις» για την διοίκηση της ΕΙΟ, η Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία δηλώνει ότι είναι στη διάθεση κάθε νόμιμης αρχής όλα τα ποσά, οδοιπορικά, επιβραβεύσεις, αποστολές στο εξωτερικό, καμπ, παροχές σε υλικά κλπ που έχουν καταβληθεί στους συγκεκριμένους αθλητές, σύμφωνα με το αγωνιστικό πρόγραμμα και τους κανονισμούς που έχει ψηφίσει η γενική συνέλευση της ΕΙΟ. Άλλωστε, για κάθε ιστιοπλόο ξεχωριστά τα ποσά που έχει εισπράξει είναι αναρτημένα στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Επίσης, θα γνωστοποιήσει με ποιον τρόπο και πόσο σημαντική ήταν η ηθική και υλική βοήθεια της Ομοσπονδίας σε κάποιους αθλητές για να εξασφαλίσουν την πρόκρισή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς και τους ύμνους που έλεγαν υπέρ της Ομοσπονδίας όταν κατακτούσαν τα μετάλλιά τους και τις προκρίσεις τους.

Με την ευκαιρία να σημειώσουμε ότι η Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία ήταν η πρώτη που έλαβε τη δεύτερη δόση της φετινής επιχορήγησης κι αυτό τιμά τον υφυπουργό αθλητισμού κ. Αυγενάκη, ο οποίος διαπίστωσε την άψογη λειτουργία της σε όλα τα επίπεδα.

Κι αυτό μετά τους δυο διαχειριστικούς ελέγχους που έγιναν στην ΕΙΟ, αλλά και από την κατάθεση των σχετικών εγγράφων για τους ισολογισμούς και τους απολογισμούς των τελευταίων χρόνων της Ομοσπονδίας σε Υπουργείο Οικονομικών, Ελεγκτικό Συνέδριο και ΓΓΑ».

 

πηγή: kathimerini

Share: