Απόδραση στην πανέμορφη Λίμνη Δόξα στην ορεινή Κορινθία

Share:

Γνωρίζατε πως σε απόσταση μόλις 179 χλμ. από την Αθήνα είναι «κρυμμένος» ένας τόπος πανέμορφος,σχεδόν παραμυθένιος; Ένας τόπος ανέγγιχτος από ανθρώπινο χέρι,όπου η ομορφιά της φύσης κόβει κυριολεκτικά την ανάσα;

Ο λόγος για τη Λίμνη Δόξα που βρίσκεται στην κοιλάδα του Φενεού ποταμού,στα 900 μέτρα υψόμετρο.Πρόκειται για μία τεχνητή λίμνη με απαράμιλλο φυσικό κάλλος που προσφέρεται για πλήθος δραστηριοτήτων και είναι ιδανική για φθινοπωρινές οικογενειακές εξορμήσεις και για ρομαντικές ζευγαροκαταστάσεις.

Αυτό που την κάνει ξεχωριστή είναι πως δεν υπάρχει γύρω της ανθρώπινη παρέμβαση.Ο λόγος;Απαγορεύεται να χτιστεί τριγύρω οτιδήποτε,γι΄αυτό και το φυσικό τοπίο δεν διαταρράσουν ταβέρνες και ξενοδοχειακές μονάδες.Στα κρυστάλλινα νερά της τις ζεστές μέρες του χρόνου πολλοί είναι αυτοί που κολυμπούν,άλλοι κάνουν βαρκάδα,ενώ οι πιο θαρραλέοι μπορείτε να δοκιμάσετε να κάνετε ιππασία στις όχθες της!

Στα τριγύρω μονοπάτια συχνά μπορεί να βρει κανείς παραγωγούς να έχουν στήσει υπαίθριους πάγκους με τοπικά προϊόντα Φενεού.Αγοράστε το πεντανόστιμο τυρί που οι ίδιοι φτιάχνουν,τραγανά παξιμάδια με ντομάτα και ρίγανη,τσιπουράκι αλλά και «σπιτικά» ζυμαρικά.Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το παραδοσιακό γλυκό τριαντάφυλλο!

Εξαιρετικά εύκολα μπορεί κάποιος να προσεγγίσει το πανέμορφο Μοναστήρι του 17ου αιώνα του Αγίου Γεωργίου,το οποίο κοσμούν ενδιαφέρουσες τοιχογραφίες και ένας οκτάπλευρος τρούλος.Βρίσκεται φωλιασμένο σε μία δασωμένη πλαγιά και η θέα είναι πραγματικά φανταστική.Τα χρόνια της Τουρκοκρατίας λειτουργούσε εκεί και Κρυφό Σχολειό.

Από τα χωριά της περιοχής ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η Γκούρα με τα παραδοσιακά της κτίσματα και την επιβλητική εκκλησία στην πέτρινη πλατεία.Επίσης, ξεχωριστό είναι και το χωριό Φενεός,σκαρφαλωμένο σε ελατοσκέπαστη πλαγιά,με θέα προς την Κοιλάδα.Στα χωριά αυτά υπάρχουν και αρκετά καταλύμματα,αλλά και παραδοσιακές ταβέρνες και καφενεία,όπου μπορείτε να δοκιμάστε τα εδέσματα της περιοχής.

Πώς θα πάτε:

Η λίμνη Δόξα απέχει 179 χλμ. από την Αθήνα.Από την Εθνική Οδό Αθηνών-Πατρών στρίβετε για Στυμφαλία στο ύψος του Κιάτου.Μετά τη λίμνη Στυμφαλία,ο δρόμος ανεβαίνει ανηφορικά και λίγο μετά το διάσελο αντικρίζεται την κοιλάδα του Φενεού.Η λίμνη βρίσκεται μόλις 1 χλμ. από τον Αρχαίο Φενεό στις απέναντι πλαγιές.

πηγή: infowoman

Share:

Leave a reply