Απροκάλυπτη και ωμή αστυνομική βία εναντίον κατοίκων της Τήνου που διαδήλωναν ειρηνικά κατά της εγκατάστασης αιολικού πάρκου.

Share:

Καταγγέλλουμε την απροκάλυπτη και ωμή αστυνομική βία που ασκήθηκε στις 21/9 εναντίον κατοίκων της Τήνου που διαδήλωναν ειρηνικά κατά της εγκατάστασης αιολικού πάρκου με αποτέλεσμα να υπάρχουν ανάμεσα στους διαδηλωτές 8 τραυματίες από τους οποίους, οι 2 παρέμειναν στο κέντρο υγείας του νησιού όλο το βράδυ.

Για άλλη μια φορά οι αστυνομικές δυνάμεις έδρασαν ως υπεργολάβοι και σεκιουρητάδες των “επενδυτών”. Είναι βαριές οι ευθύνες της Δημοτικής Αρχής του κ. Σιώτου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου που παρά τα κούφια λόγια, η όλη στάση τους και η ανυπαρξία οποιασδήποτε αντίδρασης τους όλο αυτό το διάστημα, διευκολύνουν τους σχεδιασμούς των επενδυτών .

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση για τη καταστολή και τη τρομοκρατία που εξαπέλυσε εναντίον του Τηνιακού λαού για να κάμψει τις δίκαιες αντιδράσεις του. Απαιτούμε να αποσύρει τώρα τις αστυνομικές δυνάμεις και να κάνει δεκτά τα αιτήματα των κατοίκων του νησιού.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση βρισκόμαστε στο πλευρό των κατοίκων της Τήνου που παλεύουν ενάντια στην πολιτική που παραδίδει την ενέργεια στους επιχειρηματικούς ομίλους, μεταφέρουν τα οικονομικά βάρη στον λαό και καταστρέφουν το περιβάλλον. Μόνο οι αγώνες μπορούν να ανατρέψουν τα σχέδια αυτά και ν’ ανοίξουν την προοπτική για το δικαίωμα ζωής και δράσης σε ένα αξιοπρεπές ανθρώπινο και δομημένο περιβάλλον.

Ο Σύλλογος Μηχανικών Τήνου ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΒΙΑΣ κατά πολιτών από δυνάμεις της αστυνομίας. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στον Τριπόταμο χτες τα ξημερώματα τραυματίστηκε και διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο ΚΥΤ όπου και παρέμεινε για όλη τη νύχτα ένα από τα παλαιότερα μέλη μας. Πιστεύοντας ότι ο αγώνας των Τηνίων πολιτών πρέπει να είναι σεβαστός από όλους δηλώνουμε την συμπαράστασης μας στους τραυματίες.

πηγή: tinostoday

Share:

Leave a reply