Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν καθόλου τα σχολεία και ένα “βήμα” παρακάτω στην εξ αποστάσεως διδασκαλία, δίνεται η δυνατότητα κάλυψης διδαχθείσας ύλης.

Share:

Δυνατότητα κάλυψης ύλης εκτός επαναλήψεων κατά τη διάρκεια της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης παρέχεται στους εκπαιδευτικούς των σχολείων, με εγκύκλιο που υπογράφει η Γενική Γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, κυρία Αναστασία Γκίκα. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στη σχετική εγκύκλιο, οι εκπαιδευτικοί που υλοποιούν την εξ αποστάσεως διδασκαλία έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν και θέματα πέραν των επαναλήψεων της έως σήμερα διδαχθείσας ύλης, κάνοντας χρήση μεθόδων τόσο σύγχρονης όσο και ασύγχρονης διδασκαλίας. Ωστόσο, επισημαίνεται ότι οποιεσδήποτε ενότητες καλυφθούν, πέραν της ύλης που έχει καλυφθεί έως την ημερομηνία αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων, δεν θεωρείται ύλη που έχει διδαχθεί παρά μόνο εφόσον αυτή παραδοθεί και με δια ζώσης διδασκαλία στην τάξη, όταν επαναλειτουργήσουν τα σχολεία.

Εντωμεταξύ ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν καθόλου τα σχολεία, άφησε για πρώτη φορά από τη Βουλή, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ  και κυβερνητικός εκπρόσωπος,  Στέλιος Πέτσας, επισημαίνοντας πάντως πως στην περίπτωση επαναλειτουργίας τους θα έχει προηγηθεί οπωσδήποτε στοχευμένη καμπάνια ενημέρωσης για τα μέτρα προστασίας μαθητών, καθηγητών και γονέων.

πηγή: skai

 

Share:

Leave a reply