0

Τα εργοτάξια βρίσκονται ήδη σε πλήρη εξέλιξη για τις υποδομές αρχικά και την κατασκευή των ξενοδοχειακών μονάδων και των υπόσκαφων κατοικιών στη συνέχεια. Το συγκρότημα Navarino Bay θα δημιουργηθεί σε έκταση 200 περίπου στρ. με προϋπολογισμό 70-80 εκ. ευρώ ενώ το Navarino Waterfront σε έκταση 150 στρ. και προϋπολογισμό 80 εκ. ευρώ.

Το Navarino Bay πήρε άδεια για έναρξη εργασιών το δεύτερο τρίμηνο του 2018. Θα περιλαμβάνει 51 σουίτες και 48 βίλες με πισίνες και γήπεδο γκολφ. Θα έχει συνολικά 320 κλίνες ενώ θα εμπλουτιστεί με υποδομές όπως Spa και Beach club.

Το Navarino Waterfront Hotel πήρε άδεια έναρξης εργασιών το δεύτερο τρίμηνο του 2018. Θα περιλαμβάνει 162 δωμάτια και σουίτες και 47 μεζονέτες τριών και τεσσάρων δωματίων. Συνολικά θα έχει 1.840 κλίνες.

Το Νavarino Waterfront θα είναι ένα resort 5 αστέρων με μια παραθαλάσσια αγορά κατά το πρότυπο παράκτιας κωμόπολης με επιλογές για φαγητό, αγορές και διασκέδαση. H πολυτελής μονάδα στον οικισμό Κάτω Γιάλοβας θα αναπτυχθεί σε έκταση 150 στρεμμάτων. Το εμβαδόν δόμησης των κτιρίων θα ανέλθει σε 32.262 τ.μ. έναντι επιτρεπόμενου μεγέθους 53.641 τ.μ. Επίσης, θα δημιουργηθεί πάρκινγκ για τις ανάγκες στάθμευσης 768 οχημάτων. Και τα δύο ξενοδοχεία θα έχουν εκπληκτική θέα στο Ναβαρίνο και την Σφακτηρία για την οποία θεωρείται βέβαιο ότι θα ηλεκτροφωτιστεί και θα προσδίδει ιδιαίτερο νυχτερινό χρώμα στην περιοχή. Το ίδιο και το νησάκι Χελωνάκι με το μνημείο των Άγγλων πεσόντων ενώ ιδιαίτερα πρέπει να μελετηθεί και η ανάδειξη της θέας του Νιόκαστρου κυρίως με διευθέτηση των δένδρων. Ενα σημαντικό έργο υποδομής που πρέπει να προωθηθεί για να βοηθήσει την ήδη επιβαρυμένη κυκλοφορία της περιοχής και την ακόμα αυξημένη με τις νέες μονάδες είναι η παράκαμψη της Γιάλοβας. Πρόκειται για έργο που συζητείται χρόνια, έχει έτοιμη μελέτη και απομένει η πολιτική βούληση της νέας δημοτικής αρχής. Ετσι που σε συνδυασμό με την μελλοντική παράκαμψη της Πύλου του άξονα Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο οδικό δίκτυο αντάξιο των επενδύσεων της Costa Navarino και των διάφορων μικρότερων επιχειρήσεων που λειτουργούν ή θα ιδρυθούν στην περιοχή.

Μία ακόμα μέριμνα του νέου δημάρχου Τάκη Καρβέλα πρέπει να είναι, σε συνεργασία με τον περιφερειάρχη Παν. Νίκα, η αναδιοργάνωση του δικτύου των ενημερωτικών πινακίδων ιδίως τώρα που λειτουργεί ολοκληρωμένα ο νέος δρόμος Σουληνάρι – Κορυφάσιο. Διότι για παράδειγμα υπάρχουν πινακίδες που ξεπεράστηκαν και δείχνουν την κατεύθυνση προς Αεροδρόμιο από τον παλαιό δρόμο ενώ καλύτερη διαδρομή είναι από το Κορυφάσιο – Σουληνάρι. Τέλος, η Περιφέρεια πρέπει να μεριμνήσει για δημιουργία κυκλικού κόμβου στην επικίνδυνη διασταύρωση του δρόμου Ρωμανού – Γαργαλιάνοι στο σημείο που συναντά τον δρόμο προς Costa Navarino και σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα. Την μελέτη όπως πληροφορούμεθα έχει εκπονήσει ως προσφορά η ΤΕΜΕΣ Α.Ε.

πηγή: eleftheriaonline

You may also like

Comments

Leave a reply

More in ΕΛΛΑΔΑ