0

Δεν άντεξε ο καθηγητής κ. Σωτήρης Τσιόδρας στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία του κορωναϊού στην χώρα μας. Δάκρυσε, “έσπασε” υπό το βάρος των γεγονότων και της γνώσης που διαθέτει για τις πολύ δύσκολες μέρες που ακολουθούν απευθυνόμενος στην καρδιά και το φιλότιμο των Ελλήνων.

«Μου έγραψε ένας γνωστός μου και πασίγνωστος επιστήμονας ότι κάνουμε πολύ φασαρία για λίγους ηλικιωμένους και κάποιους ανίκανους από τα χρόνια νοσήματα συμπολίτες μου. Η απάντηση που δίνω μέσα μου είναι ότι το θαύμα της ιατρικής επιστήμης εν έτει 2020 είναι η παράταση της ποιοτικής επιβίωσης αυτών των ατόμων, εκ των οποίων είναι μανάδες και πατεράδες μας. Είναι οι γιαγιάδες και οι παππούδες. Η απάντηση είναι ότι τους σεβόμαστε όλους, τους τιμούμε όλους» δήλωσε με δάκρυα στα μάτια και πρόσθεσε: «Δεν μπορούμε να υπάρχουμε, ούτε να έχουμε ταυτότητα χωρίς τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας. Είμαστε όλοι πολύτιμοι και θέλουμε να αντιμετωπίσουμε τον ιό».

Ο κ. Τσιόδρας σημείωσε πως, οι καπνιστές έχουν αυξημένα επίπεδα του υποδοχέα και άρα περισσότερες «πόρτες» να προσβληθούν από τον κορωναϊό, ενώ η ανοσία των πολλών που θα προστατεύσει τους λίγους δεν θα υπάρχει για πολύ καιρό. Για τους θανάτους στην Ελλάδα ο κ. Τσιόδρας είπε ότι ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα 74 έτη, και πως αναμένουμε επιπλέον αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες μέρες. «Πρόκειται για εχθρό που δεν σέβεται ηλικίες, είναι ύπουλος εχθρός» ανέφερε.   Τέλος ολοκλήρωσε την ενημέρωσή του με τα λόγια του Ελύτη:

«Την τελευταία λέξη δεν την έχει ο θάνατος πρέπει κάθε γλώσσα να μιλεί την καλοσύνη της ημέρας ας γίνει αυτός ο αγώνας όλων μας»

Θα πρέπει όλοι μας, με στωικότητα, απέραντη ψυχραιμία και τεράστια υπευθυνότητα να ρίξουμε μία ματιά γύρω μας, δίπλα μας, σε χώρες γειτονικές, σε χώρες που θεωρούμε πιο ανεπτυγμένες και πιο ισχυρές σε πολλά επίπεδα. Μια ματιά όχι “κλεφτή” αλλά ειλικρινής, δεν θ΄αναφερθούμε σε νούμερα και σε θανάτους, είναι γνωστά και προκαλούν δέος. Θα αναφερθούμε στο γεγονός που έρχεται στη χώρα μας τις επόμενες μόλις μέρες. Το “κακό” είναι εδώ, ήρθε για όλους μας και το μόνο ιδιότυπο φάρμακο είναι μόνο ένα… “Μένουμε σπίτι”. Η δραματική έκκληση του καθηγητή-κόσμημα κ. Τσιόδρα στη σημερινή παρουσίαση, «τους σεβόμαστε όλους», «να σεβόμαστε τους νεκρούς», το κόμπιασμα και το δάκρυ δείχνει με στεντόρειο και θαρραλέο τρόπο, τι ακολουθεί. Προσπαθεί μέρες τώρα να μας ενημερώσει και ελπίζει να μας “οπλίσει” για τις μέρες που έρχονται, ελπίζει να τον ακούσουμε. Κάποιοι δεν θέλουν ούτε ν΄ακούσουν, ούτε να δουν, δεν θέλουν να καταλάβουν ότι οι εκτιμήσεις στο καλύτερο σενάριο μιλούν ότι στην Ελλάδα θα νοσήσει το 10-15% του πληθυσμού, γύρω στο 1.000.000 με 1.500.000 συνάνθρωποι μας και ότι η θνησιμότητα γνωρίζουν ότι κυμαίνεται στο 1,2%. Αυτό το εφιαλτικό “καλό” σενάριο όλοι θέλουμε να διαψευσθεί, να διαψευσθεί με πολύ πολύ λιγότερους νοσούντες και θύματα. Επιτέλους εσείς οι “κάποιοι” ανοίξτε μάτια και αυτιά μα κυρίως “ανοίξτε” καρδιά και μυαλό και κάντε χρήση του μόνου φαρμάκου που μπορεί να σώσει τον διπλανό σας, τον συγγενή σας, εσάς!  “Μένουμε σπίτι”

You may also like

Comments

Leave a reply

More in ON-TIME NEWS