0

11 ιατρικές ειδικότητες των Κινητών Ιατρικών Μονάδων διεκπεραίωσαν σχεδόν 1000 ραντεβού σε 4 μέρες στο Φενεό

Οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» βρέθηκαν στη Μοσιά το τετραήμερο 22 έως 25 Νοεμβρίου παρέχοντας δωρεάν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας στους κατοίκους του Φενεού. Έντεκα ειδικότητες γιατρών ήταν στη διάθεση του κοινού για όλες τις μέρες από νωρίς το πρωί έως και το απόγευμα. Στη διάρκεια της επίσκεψης εξετάστηκαν πάνω από 380 άτομα, πραγματοποιήθηκαν 954 ραντεβού και πάνω από 950 εξετάσεις. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν εργαστηριακές εξετάσεις με πάνω από 100 αιμοληψίες. Τέλος, έγινε πλήρης έλεγχος και διατροφική αξιολόγηση σε 43 παιδιά της περιοχής.
Ο δήμαρχος Σικυωνίων, Σπύρος Σταματόπουλος, ο οποίος είχε την ευκαιρία να παραβρεθεί και ο ίδιος στη Μοσιά τις μέρες που λειτούργησαν οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες, δήλωσε μεταξύ άλλων, απολύτως ικανοποιημένος από την αξιοποίηση του ανακαινισμένου παλαιού Δημοτικού Σχολείου Μοσιάς. «Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος», είπε, «γιατί κτήρια τα οποία αποτελούν μέρος της ακίνητης περιουσίας του δήμου μας, αλλά και στοιχεία της ιστορίας του, με τις εργασίες ανακαίνισής τους που πραγματοποιήσαμε επαναλειτουργούν και γίνονται χρήσιμα στην τοπική κοινωνία με πολλούς τρόπους. Όπως εδώ το παλαιό Δημοτικό Σχολείο Μοσιάς που ανακαινίστηκε και αποδόθηκε και πάλι στην κοινωνία του Φενεού εξυπηρετώντας πολλαπλές ανάγκες. Θέλω να εκφράσω», συνέχισε, «τις θερμές ευχαριστίες της δημοτικής αρχής Σικυωνίων και εμού προσωπικά, προς τις Κινητές Ιατρικές Μονάδες του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος” που επισκέφτηκαν την περιοχή και παρείχαν δωρεάν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας στους κατοίκους.
Γνωρίζω καλά τη δράση τους σε πολλές απομακρυσμένες και απομονωμένες περιοχές της πατρίδας μας, νησιά άγονης γραμμής και ορεινές περιοχές και θεωρώ το έργο τους αξιοθαύμαστο και αξιέπαινο», κατέληξε.

You may also like

Comments

Leave a reply