0

Ξεχωριστή περίπτωση ο Γιώργος Χριστοδούλου με την εκπληκτική απόδοσή του στις εξετάσεις και μαζί με άλλους τρεις μαθητές από σχολεία της χώρας, θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας 2019.

Κάτι πολύ δύσκολο, σπάνιο για την ακρίβεια, έκανε ο Γιώργος Χριστοδούλου, απόφοιτος του 1ου Λυκείου Κιάτου. Πρόκειται για μία από τις ξεχωριστές περιπτώσεις αριστούχων των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων, αφού η επιτυχία του ήταν διπλή. Έδωσε εξετάσεις σε δύο επιστημονικά πεδία, στο 2ο και το 3ο, συγκεντρώνοντας και στα δυο πεδία βαθμολογία που ξεπερνά τις 19.500 μονάδες.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τη Δευτέρα (1/7) ανέφερε κατ αρχήν τους βαθμούς του στα πέντε μαθήματα που έδωσε εξετάσεις: Μαθηματικά 20, Χημεία 20, Φυσική 19,9, Βιολογία 19,9 και Νεοελληνική Γλώσσα 18. Έτσι λοιπόν στο 2ο επιστημονικό πεδίο συγκέντρωσε 19.573 μονάδες και το 3ο πεδίο 19.547 μονάδες.

Απαντώντας στην ερώτηση, γιατί αποφάσισε να δώσει εξετάσεις σε δύο επιστημονικά πεδία, είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ: «Η πρώτη μου επιλογή ήταν πάντα η Ιατρική, όμως τα Μαθηματικά ήταν το πρώτο μάθημα που αγάπησα και από μικρός ασχολούμουν με το συγκεκριμένο μάθημα», επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι «η μητέρα μου είναι μαθηματικός». Παράλληλα, όπως λέει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, «είχα “βγάλει” νωρίτερα όλη την ύλη των Μαθηματικών, οπότε δεν είχα το επιπλέον βάρος στην προετοιμασία για τις εξετάσεις».

Σχετικά με την προετοιμασία που είχε κάνει για τις πανελλαδικές εξετάσεις, ο Γιώργος Χριστοδούλου αναφέρει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «στα περισσότερα βασικά μαθήματα, δηλαδή Φυσική, Χημεία, Βιολογία και Μαθηματικά είχα “βγάλει” την ύλη ήδη μία φορά, δηλαδή πριν ξεκινήσει η περσινή σχολική χρονιά, γεγονός που με βοήθησε στην οργάνωση του χρόνου, αλλά και στη σωστή επανάληψη». Ταυτόχρονα τονίζει ότι «πρέπει να υπάρχει μία ισορροπία ανάμεσα στο ποιοτικό και ποσοτικό διάβασμα, όπως βέβαια και ο ελεύθερος χρόνος». Επίσης, ο Γιώργος Χριστοδούλου λέει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι ήταν σημαντική η βοήθεια που του προσέφεραν οι γονείς του, οι οποίοι είναι εκπαιδευτικοί, όπως βέβαια και οι καθηγητές τού σχολείου του.

Ο επόμενος στόχος του Γιώργου Χριστοδούλου είναι να τελειώσει τις σπουδές του στην Ιατρική, ενώ αναφερόμενος στους μαθητές που θα δώσουν του χρόνου πανελλαδικές αναφέρει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «δεν πρέπει να τους κυριεύει το άγχος, ενώ παράλληλα με την σχολική προετοιμασία να φροντίσουν να έχουν πολύ καλή ψυχολογική προετοιμασία και να αναπτύξουν δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν, για παράδειγμα, στην σωστή διαχείριση του χρόνου».

πηγή: a-sports

 

You may also like

Comments

Leave a reply

More in ON-TIME NEWS