Αγιορείτικη Μαγειρική Κληρονομιά: μπιφτέκια πέρκας πεντανόστιμα!

Share:

Υλικά

500 γρ. φιλέτα πέρκας (φρέσκο ή κατεψυγμένο), σε μέτρια κομμάτια
80 γρ. φρυγανιά τριμμένη
15-20 φύλλα φρέσκιας λουίζας*, ψιλοκομμένα (ή 2 κουτ. σούπας άνηθος, ψιλοκομμένος και λίγο ξύσμα λεμονιού)
1 – 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
1 μεγάλο κρεμμύδι
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
50 γρ. ελιές ροδέλες (αν θέλουμε)


Διαδικασία

Λιώνουμε στο μπλέντερ το ψάρι και το στύβουμε καλά με τα χέρια να απομακρύνουμε όσο καλύτερα γίνεται τα υγρά. Το βάζουμε σε ένα μπολ. Μετά λιώνουμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι, το στύβουμε κι αυτό να στραγγίξει από τα υγρά του και το μεταφέρουμε στο μπολ. Προσθέτουμε το σκόρδο, τη φρυγανιά,τη λουίζα, τις ελιές (αν τις βάλουμε) και αλατοπίπερο. Ζυμώνουμε καλά με τα χέρια για περίπου 7 – 8 λεπτά να αναμειχθούν τα υλικά. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο να σφίξει για περίπου 10 λεπτά. Προθερμαίνουμε καλά τον φούρνο στους 200° C. Ραντίζουμε ένα ταψί με ελαιόλαδο και πλάθουμε με λαδωμένες παλάμες μικρά μπιφτέκια, κάπως πλακέ. Τα βάζουμε στο ταψί και τα ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά. Σερβίρονται ζεστά. Και συνοδεύονται πολύ ωραία με πλιγούρι πιλάφι.

 

Share:

Leave a reply